Σκαραφίγκας: "Ζούμε ένα όνειρο"

Ο Πανελευσινιακός έχει βάλει πλώρη για την Α1 και ο Γιώργος Σκαραφίγκας εξήγησε το μυστικό της επιτυχημένης πορείας της ομάδας του, η οποία φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α2.

"Στην Ελευσίνα αυτή την στιγμή ζούμε ένα όνειρο που από στιγμή σε στιγμή θέλουμε να γίνει πραγματικότητα και αυτό αρχίζει και δυσκολεύει γιατί μπαίνει το πρέπει. Η οργάνωση, η διοίκηση και γενικά η λειτουργία της ομάδας είναι εδώ και πέντε χρόνια, το μυστικό που η ομάδα έχει και κάνει αυτές τις επιτυχίες", δήλωσε ο τεχνικός του Πανελευσινιακού στον Sentra

103,3 και στην συνέχεια πρόσθεσε:

"Εκτός από την Γ' Εθνική ποτέ δεν είχαμε σκοπό την άνοδο. Όλα ήρθαν σιγά-σιγά, με καλό μπάσκετ προσπαθούσαμε όλοι, χωρίς άγχος και χωρίς μεγάλη πίεση. Πριν δυο βδομάδες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ είχαμε εξίσου άγχος. Έρχονται και άλλα μεγάλα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας στη συνέχεια. Υπάρχει αυτό το πρέπει αλλά το αβαντάζ είναι ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι μέσα στην έδρα μας. Το τι αποτέλεσμα θα πάρουμε εξαρτάται από εμάς και κανέναν άλλον".

Σχετικά με το αν ο κόσμος της Ελευσίνας είναι περισσότερο "ποδοσφαιρικός" σημείωσε πως "υπάρχει ένας μεγάλος διαχωρισμός αυτή την στιγμή. Τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο είναι σε μια κρίση στην Ελευσίνα. Υπάρχει όμως πληθώρα παιδιών που ασχολούνται με το μπάσκετ, το χαίρονται όλοι και είναι καλό που υπάρχει μπασκετικό κοινό. Η ομάδα είναι θετικό που έχει το δικό της κοινό".

Όσον αφορά για το αγωνιστικό πλάνο του Πανελευσινιακού ανέφερε πως "η ομάδα χτίστηκε πιο πολύ να παίξει επιθετικό μπάσκετ τώρα τελευταία τα παιδιά με μεγάλη προσπάθεια βάζουν πιο πολύ το μυαλό τους παρά τα αμυντικά τους προσόντα. Ο Πανελευσινιακός έχει καταφέρει να έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Το κυριότερο συστατικό είναι ότι έχουμε παιδιά που σκέφτονται πολύ μέσα στο γήπεδο, ξέρουν πως θα λειτουργήσουν όταν υπάρχει πίεση και είναι πολύ καλό. Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργείς έτσι σε αυτές τις κατηγορίες. Έχουμε παιδιά που παίζουν με το ταλέντο και το ένστικτο σαν τον Μαγγούνη και τον Κυριακόπουλο. Έχουν βάλει το εγώ τους, κάτω από την ομάδα. Αυτή η χημεία της ομάδας που υπάρχει και στα αποδυτήρια και όχι μόνο στο γήπεδο, είναι το Α και το Ω".

Για το αν σκέφτονται να αγωνιστούν στην Α1 δήλωσε: "Έχουμε κάνει μια αξιόλογη πορεία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά έχουμε πει από την αρχή ότι ένας τέτοιος στόχος θα είναι ότι χειρότερο. Ο εγωισμός είναι πάνω από το συλλογικό. Σίγουρα έχουμε πει ότι το θέλουμε και μπορούμε και αν μπορέσουμε, θα δούμε τι θα γίνει. Υπάρχουν πάντως προδιαγραφές την ομάδα να έχει μια επάξια παρουσία στην Α1".

Σχετικά με την στήριξη που παρέχει η τοπική κοινωνία στην ομάδα ανέφερε πως: "Η κοινωνία είναι πάρα πολύ κοντά και δεν είναι μόνο στην πρώτη ομάδα. Είχα την τύχη να κάνει ένα καμπ το καλοκαίρι εκεί και είδα πολύ μεγάλη βοήθεια και συμπαράσταση από όλους. Εκτιμούν ότι τα παιδιά τους είναι στον αθλητισμό και θέλουν να είναι.
Keywords
Τυχαία Θέματα