ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Αντιτς: «Είμαστε μαχητές…»

Το πρώτο «βήμα» για τον Ολυμπιακό έγινε στις 11 Οκτωβρίου, όταν στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν στο ΣΕΦ την Κάχα Λαμποράλ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πλέον απέχουν δύο… βήματα από την διατήρηση των σκήπτρων τους, με τον Πέρο Αντιτς να εξηγεί στο superbasket.gr πως άπαντες στον Ολυμπιακό
είναι συγκεντρωμένοι στο προτελευταίο, τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ.


Επίσης, έστειλε το μήνυμά του σε όσους αμφισβήτησαν την ομάδα του, εξέφρασε την πεποίθηση πως οι φίλοι του Ολυμπιακού θα δώσουν βροντερό παρών στο Λονδίνο ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ισπανικό «εμφύλιο» μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ.

«Πρώτα θέλαμε να φτάσουμε στο Top-16, μετά στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα και ύστερα στο φάιναλ φορ. Αυτός είναι ο στόχος για τον οποίο δουλεύαμε όλη την χρονιά. Στο φάιναλ φορ θα προσπαθήσουμε να διασκεδάσουμε και νικήσουμε. Αυτό κάναμε όλη την σεζόν. Αρχικά θέλουμε να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ για να αποδείξουμε πως η περσινή μας επιτυχία δεν ήταν τυχαία. Δουλέψαμε σκληρά», δήλωσε αρχικά ο Πέρο Αντιτς ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Κοιτάμε πρώτα πώς να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ και όχι να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα. Κάνουμε ένα βήμα την φορά και αυτό μας βοήθησε όλη την χρονιά, ώστε να ανταπεξέλθουμε στην πίεση. Μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα υπάρχει πάντα πίεση. Υπήρχε κόσμος που έλεγε πως η περσινή μας επιτυχία ήταν τυχαία και αμφέβαλε για την ομάδα. Εμείς δουλέψαμε σκληρά και αποδείξαμε πως έκαναν λάθος. Δείξαμε πως είμαστε μαχητές, πως διασκεδάζουμε στο γήπεδο και πως δίκαια είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ παράλληλα παρατήρησε πως «υπάρχουν πολλές διαφορές από την περσινή χρονιά. Η φετινή σεζόν ήταν δυσκολότερη, καθώς υπήρχαν περισσότερα παιχνίδια. Η Ευρωλίγκα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση. Είμαστε ευγνώμονες που δώσαμε περισσότερα παιχνίδια, γιατί αγαπάμε την δουλειά μας».

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκα που έχει καταφέρει να κάνει το repeat. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κρατήσει το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης στον Πειραιά; «Αυτό είναι ένα όνειρο για κάθε μπασκετμπολίστα. Είναι ο στόχος μας. Θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για την ομάδα, για τους παίκτες και τους φιλάθλους. Θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Εχουμε δώσει πολλά παιχνίδια την φετινή σεζόν κι έχουν απομείνει δύο για να πάρουμε το τρόπαιο. Ας νικήσουμε το πρώτο και το δεύτερο θα το σκεφτούμε μετά. Ας νικήσουμε πρώτα την ΤΣΣΚΑ…»

Το Λονδίνο αναμένεται να έχει… ερυθρόλευκο χρώμα κατά την διάρκεια του φάιναλ φορ και ο Πέρο Αντιτς δεν ξέχασε τον έκτο παίκτη των πρωταθλητών Ευρώπης: «Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που ήρθαν στο πέμπτο ματς της σειράς με την Εφές και μας βοήθησαν να πάρουμε την πρόκριση για το φάιναλ φορ. Είμαι σίγουρος πως θα βρίσκονται στο Λονδίνο - όπως και πέρσι στην Κωνσταντινούπολη – και θα μας υποστηρίξουν. Δεν χρειάζεται να πω κάτι. Θα είναι στο Λονδίνο και θα μας υποστηρίξουν. Αυτό είναι σημαντικότερο για την ομάδα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα: «El clasico… Στην Ισπανία ζουν για αυτά τα παιχνίδια. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για όλη την Ισπανία. Η Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει στα φάιναλ φορ έπειτα από πολλά χρόνια και θα έχει κίνητρο. Η Μπαρτσελόνα αντιθέτως συνηθίζει να βρίσκεται στα φάιναλ φορ. Δεν μπορώ να πω ποιος θα νικήσει, αλλά θα μου αρέσει να το παρακολουθήσω, γιατί και οι δύο ομάδες παίζουν πολύ καλό μπάσκετ. Ο Πιτ Μάικλ δεν θα αγωνιστεί και αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την Μπάρτσα, καθώς είναι ένας από τους καλύτερους σμολ φόργουορντ της Ευρώπης. Η Μπαρτσελόνα, όμως, έχει κι άλλους ποιοτικούς παίκτες, έναν ποιοτικό προπονητή και την δυνατότητα να νικήσει. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Ρεάλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα