ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Ευαγγελίτσης: «Είμαι εξαγριωμένος…»

Η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προκάλεσε, όπως αναμενόταν, έντονες αντιδράσεις. Ο Μάικ Ευαγγελίτσης, ο οποίος κατάγεται από την Τσεχία, έχει έναν επιπλέον λόγο για να νιώθει κοντά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο κι έσπευσε να εκφράσει την συμπαράστασή του στον ταλαντούχο γκαρντ-φόργουορντ των Μπακς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο αδελφός του, Θανάσης και η οικογένειά τους, είναι Ελληνες κι όχι γιατί πλέον έχουν τα απαραίτητα έγγραφα που το αποδεικνύουν, αλλά γιατί ένιωθαν, νιώθουν και θα νιώθουν πως αυτός ο τόπος είναι η πατρίδα τους. Εδώ γεννήθηκαν, μεγάλωσαν κι ανδρώθηκαν

και φροντίζουν με κάθε ευκαιρία να δείχνουν την αγάπη τους για την Ελλάδα. Μία ανάλογη στιγμή ήταν όταν οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεξαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Νο 15 του φετινού ντραφτ. Ο αδελφός του, Θανάσης έσπευσε να σηκώσει την ελληνική σημαία και η κίνηση αυτή συγκίνησε τους περισσότερους, αλλά δεν άρεσε σε κάποιους, οι οποίοι επιτέθηκαν ρατσιστικά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Είναι ντροπή κι απάνθρωπο να λέγονται τέτοια πράγματα. Η εθνικότητα δεν έχει σχέση με το χρώμα. Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να αντιδράσουν. Είμαι εξαγριωμένος, γιατί υπήρξαν φορές που ως παιδί βίωσα τον ράτσισμο. Εχω περάσει παρόμοιες καταστάσεις, αλλά αγαπώ την Ελλάδα. Κατάγομαι από την Τσεχία κι έπρεπε να επιλέξω με ποια Εθνική θα αγωνιστώ. Επέλεξα την Ελλάδα και για πέντε χρόνια αγωνίστηκα με την Εθνική Εφήβων και Παίδων. Ηταν μεγάλη τιμή, γιατί αγαπώ την πατρίδα μου», ανέφερε αρχικά ο σέντερ του Ερμή Πειραιά Μάικ Ευαγγελίτσης και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Ο Γιάννης (σ.σ Αντετοκούνμπο) είναι Ελληνας και είναι ταλαντούχος. Είναι ακόμα στην αρχή, το μέλλον του ανήκει και είμαι σίγουρος πως με σκληρή και πολλή δουλειά θα επιτύχει πολλά. Ενιωσα υπερήφανος την στιγμή της επιλογής του στο ντραφτ, αλλά νιώθω οργισμένος από την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε. Επαναλαμβάνω πως είναι απάνθρωπο να λέγονται τέτοια πράγματα. Ολοι στο χώρο του μπάσκετ ξέρουν πόσο καλά παιδιά είναι ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Σοφοκλής κλπ και πόσο αγαπούν την πατρίδα τους».

Keywords
Αναζητήσεις
mike 12 evaggelitsis, mike ευαγγελιτσης
Τυχαία Θέματα