Θέμα ημέρας και έδρας

Όσο κι αν προσπαθήσει να αναλύσει κανείς το παιχνίδι έχει ελάχιστες πιθανότητες να... πέσει μέσα. Τα προγνωστικά είναι, αν μη τι άλλο, παρακινδυνευμένα διότι πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες που έχουν αρκετούς τρόπους για να κερδίσουν και στον πάγκο τους βρίσκονται δύο εξαιρετικοί προπονητές.

Υπάρχουν, όμως, κάποια δεδομένα. Και οι δυο ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και προέρχονται από καλές νίκες. Από εκεί και πέρα, το ντέρμπι θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στη μέρα. Όποια από τις δύο ομάδες πατά καλύτερα στο γήπεδο τότε θα έχει τις πιθανότητες με το μέρος της. Όπως συνηθίζουμε

να λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις ο γηπεδούχους έχει -επίσης- κάποιες πιθανότητες παραπάνω, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πως οι έδρες σπάνε, είτε στην κανονική περίοδο, είτε στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει την απουσία του Στίβεν Σμιθ, ενώ ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να μην έχει τον Αντιτς και ο Παπαδόπουλος δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. Ακόμα και οι απουσίες, όμως, ξεπερνώνται. Σε ό,τι αφορά τα μπάτζετ, τη φετινή χρονιά τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει. Ο Ολυμπιακός έχει το μισό ετήσιο προϋπολιγισμό από τον Παναθηναϊκό, αλλά έως τώρα η διαφορά των δύο ομάδων δεν αντικατοπτρίζεται από τα χρήματα που ξοδεύτηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Τέλος, το σημερινό παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με αυτό του πρώτου γύρου. Ο Ολυμπιακός έχει σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ του και δείχνει να έχει βρει χημεία, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει κάποιες σημαντικές επιστροφές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο νικητής του ντέρμπι θα αποκτήσει πολύ μεγάλο προβάδισμα για τον τίτλο και φυσικά όποιος από τους δύο νικήσει δεν πρόκειται να χάσει -για κανένα λόγο- την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα