Το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων

Οι διεργασίες για το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων έχουν ήδη ξεκινήσει. Το ενδιαφέρον είναι συγκινητικό από την Αθήνα και την περιφέρεια και η συμμετοχή αναμένεται να είναι εντυπωσιακή.

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά και διοργανώνει

πρωτάθλημα βετεράνων, το πρώτο στα χρονικά του ελληνικού maxibasketball. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Απριλίου και σύντομα θα «κλειδώσουν» οι συμμετοχές και το πρόγραμμα. Οι αγώνες αφορούν άνδρες και γυναίκες από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης στις οποίες λειτουργούν σύνδεσμοι βετεράνων.
Σύντομα θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.
ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΒΚΘ

Παρουσία πλήθους παλιών αθλητριών και αθλητών και ανθρώπων του μπάσκετ, την Κυριακή, στις 19 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΣΠΑΚΕ) και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο τέως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιώργος Γεωργίου, ο πρόεδρος του Ίκαρου Δημήτρης Αγγελόπουλος κ.α.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΣΠΑΚΕ, εκτός από τους αθλητές και αθλήτριες, που τίμησαν με την αγωνιστική παρουσία τους το ελληνικό μπάσκετ, βραβεύτηκε ο Σύνδεσμος Βετεράνων Θεσσαλονίκης (ΣΒΚΘ). Επίσης, βραβεύτηκαν τέσσερις άνθρωποι που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το άθλημα.
Αναλυτικά βραβεύτηκαν:
Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, που ανέλαβε την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παλαίμαχων (Maxibasketball) του 2013. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πάρις Πετράς.

Το παρών έδωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τάκης Καρατζουλίδης κι ο Τέλης Ζουρνατσίδης, μέλος του δ. σ.
Ο Παναγιώτης Κουκόπουλος, ο ταχύτατος πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού από το 1946 έως το 1963, που κατέκτησε με τους «πράσινους» συνολικά πέντε πρωταθλήματα.
Η Ευδοκία Κορρέ, μπασκετμπολίστρια του Τρίτωνα από το 1954 έως το 1961. Υπήρξε μέλος της πρώτης Εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών, έφορος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενώ στην συνέχεια ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής προετοίμασε και προώθησε αθλήτριες στην Α1 και στην Εθνική.
Ο Αστέριος Γούσιος, ο σέντερ του Άρη από το 1956 έως το 1965 και μέλος της Εθνικής ομάδας. Σήμερα ο Γούσιος είναι πρόεδρος του Συλλόγου Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Άρη.
Ο Αργύρης Καμπούρης, ο «τίμιος γίγαντας», που εκτέλεσε με επιτυχία τις δύο βολές στο τέλος της παράτασης του τελικού του Ευρωμπάσκετ του ’87 με αντίπαλο την Σοβιετική Ένωση.
Ο Νάσος Γαλακτερός, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα σε Αμύντα, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Άρη και στην Εθνική ομάδα. Πρόσφατα αποκάλυψε και το συγγραφικό ταλέντο του, εκδίδοντας το μυθιστόρημα «Ο τελευταίος αγώνας» (εκδόσεις Τετράγωνο).
Ο Κώστας Σιμωνίδης, που υπηρετεί εδώ και δεκαετίες το μπάσκετ ως σημειωτής, ενώ είναι η «ψυχή» των γραφείων της Ομοσπονδίας.
Ο Κώστας Πολίτ

Keywords
Τυχαία Θέματα