ATP Finals: Ο απολαυστικός Σίνερ σταμάτησε τον Τζόκοβιτς (vids)

Ο Γιάνικ Σίνερ κατάφερε να λυγίσει τον…αλύγιστο Νόβακ Τζόκοβιτς στο δραματικό παιχνίδι του Green Group, με τον Ιταλό να επικρατεί με 7-5, 6-7(5), 7-6(2) κάνοντας το 2 στα 2 στον όμιλο και βάζοντας γερές βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά η οποία δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί. 

WHAT A MOMENT.

Every angle as @janniksin send Italy

WILD by defeating Djokovic pic.twitter.com/AXDkyo7Dl7

Tennis TV (@TennisTV) November 14, 2023

Ο Νο4 του κόσμου σημείωσε την 10η φετινή του νίκη απέναντι σε παίκτη πρώτης 10άδας, την 2η κόντρα σε Νο1 του κόσμου, μετά από εκείνη με τον Κάρλος Αλκαράθ στο Μαϊαμι, αλλά και την 1η έχοντας αντίπαλο τον Τζόκοβιτς (1-3), στην πρώτη τους αναμέτρηση σε σκληρή επιφάνεια. 

Ο Σίνερ άντεξε στους 20 άσους του Σέρβου, σημειώνοντας ο ίδιος 15 (2 διπλά λάθη) κέρδισε το 79% των πόντων πίσω από το πρώτο service (56/71) και 55% από το δεύτερο (26/47), εκμεταλλεύτηκε τις 2 από τις 3 ευκαιρίες για break, σε ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι με τους δύο αντιπάλους να κερδίζουν από 109 πόντους! 

Ο 22χρονος τελείωσε το ματς έχοντας 3 winners λιγότερους από τον Τζόκοβιτς (39-42), αλλά και 7 λάθη περισσότερα (33-26), ανέβηκε μόλις 12 φορές στο φιλέ κερδίζοντας 8 πόντους, την ίδια ώρα που ο Σέρβος είχε 14/23. 

Μέχρι το τέλος του 1ου set Σίνερ και Τζόκοβιτς είχαν από ένα δύσκολο hold ο καθένας, με τον Νο1 του κόσμου να απειλεί πρώτος αναγκάζοντας τον Ιταλό να σβήσει το πρώτο break-point του αγώνα (4-3), ενώ στη συνέχεια ήταν η σειρά του Τζόκοβιτς να σβήσει break-point για να φτάσει στην ισοφάριση (4-4). 

Οι ισορροπίες στο set άλλαξαν στο 11ο game εκεί όπου ο Τζοκόβιτς προηγήθηκε με 40/0 στο service του όμως ο Σίνερ με 5 σερί πόντους έφτασε σε break παίρνοντας προβάδισμα με 6-5, ενώ στη συνέχεια με ακόμα 4 συνεχόμενους πόντους (9-0 σύνολο) έφτασε στο 7-5 και στο 1-0 μέσα σε πραγματική αποθέωση. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα “μίλησαν” και πάλι τα services με τον Τζόκοβιτς να φτάνει το 81% κερδισμένους πόντους στο πρώτο και τον Σίνερ στο 79% μοιραία οι δύο παίκτες οδηγήθηκαν σε tie-break. Εκεί ο Σίνερ προηγήθηκε δύο φορές με mini-break (1/0, 3-2), αλλά ο Τζόκοβιτς είχε απαντήσεις και στις δύο περιπτώσεις (2/1, 3/3). 

Με τον Σίνερ να μην μπορεί να βρει εύκολα πρώτο service και τον Τζόκοβιτς να ελέγχει τα μεσαία και μεγάλα ράλι, ο Τζόκοβιτς βρήκε και 3ο mini-break (4/3), το οποίο όμως το έχασε αμέσως (4/4), για να φτάσει και σε 4ο (6/4) για να φτάσει τελικά στο 7/5 και στο 1-1. 

Στο decider set το παιχνίδι έγινε θρίλερ. Ο Σίνερ προσπάθησε να ξεφύγει με break, το οποίο βρήκε στο 6ο game παίρνοντας προβάδισμα με 4-2, αλλά ο Τζόκοβιτς δεν τον άφησε παίρνοντας πίσω το χαμένο του service (4-3) ενώ με hold αμέσως μετά έκανε το 4-4. 

Όπως και το 2ο έτσι και το 3ο set πήγε στο tie-break με τον Τζόκοβιτς να κάνει μια εμφάνιση copy-paste του 2ου tie-break της πρεμιέρας κόντρα στον Ρούνε. Ο Σίνερ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος κατακτώντας 5 σερί πόντους (5/0) για να κλείσει το παιχνίδι λίγο αργότερα με 7/2 σημειώνοντας μια τεράστια νίκη, η οποία όμως δεν του εξασφαλίζει ακόμα την πρόκριση στα ημιτελικά. 

Στην 3η και τελευταία μέρα του Green Group ο Ιταλός θα αντιμετωπίσει τον Χόλγκερ Ρούνε που μετά από την εγκατάλειψη του Στέφανου Τσιτσιπά έχει μπει κι αυτός στη διεκδίκηση της πρόκρισης, ενώ ο Τζόκοβιτς θα παίξει απέναντι στον αδιάφορο Χούμπερτ Χουρκάτς. 

 ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post ATP Finals: Ο απολαυστικός Σίνερ σταμάτησε τον Τζόκοβιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα