ATP Finals: Τσιτσιπάς και Ρούνε σε ματς μονόδρομο

Η δράση συνεχίζεται την Τρίτη στο Pala Aplitour με την 2η ημέρα του Green Group, η οποία μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά ή να μπλέξει την κατάσταση ακόμα περισσότερο. 

Η αυλαία θα ανοίξει, όπως και τις δύο προηγούμενες ήμερες με τον αγώνα του διπλού (13:00 GR) με τους Σαντιάγκο Γκονζάλες (Μεξικό) και Εντουάρντ Ροζέρ-Βασελάν (Γαλλία) να κοντράρονται με τους Αργεντινούς

Μάξιμο Γκονζάλες και Άντρες Μολτένι, ενώ αμέσως μετά (15:30 GR) θα ακολουθήσει το μεγάλο και κρίσιμο παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Χόλγκερ Ρούνε

Ένα παιχνίδι στο οποίο ο νικητής θα συνεχίσει να έχει σημαντικές ελπίδες για την πρόκριση στα ημιτελικά, ενώ ο χαμένος θα περιμένει να δει τι θα γίνει την τελευταία αγωνιστική και πάντα με την προϋπόθεση ότι θα κάνει μια νίκη ο μεν Τσιτσιπάς κόντρα στον Τζόκοβιτς και ο δε Ρούνε απέναντι στον Σίνερ. 

Τσιτσιπάς και Ρούνε θα παίξουν για 3η φορά αντίπαλοι με τον Δανό να έχει κερδίσει τις προηγούμενες δύο και μάλιστα την ίδια χρονιά (2022) στον 4ο γύρο του Roland Garros και στον τελικό της Στοκχόλμης, έχοντας παραχωρήσει μόλις ένα set

Ο πρωταθλητής του 2019, ο οποίος ξεκαθάρισε, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Σίνερ, ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού βάζοντας τέλος στις φήμες και τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν “λαβωμένο”, έχει ρεκόρ 3-0 στα δεύτερα παιχνίδια στα ATP Finals (εξαίρεση το 2021 που δεν αγωνίστηκε καθώς αποσύρθηκε), ενώ δεν έχει ηττηθεί ποτέ στα δύο πρώτα ματς της διοργάνωσης. 

Από την άλλη ο Έλληνας τενίστας τη φετινή σεζόν μετράει μόλις μια νίκη κόντρα σε παίκτες της πρώτης 10άδας έχοντας ρεκόρ 1-7, την οποία μάλιστα σημείωσε την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Παρίσι. 

Από τη μεριά του ο Ρούνε αν και πάλεψε για 3 ώρες απέναντι στον Τζόκοβιτς την περασμένη Κυριακή δεν κατάφερε να φτάσει στην παρθενική του νίκη στα ATP Finals, με τον Δανό να ψάχνει την πρώτη νίκη σε σκληρό court κόντρα σε παίκτη Top-10 από τον περσινό τουρνουά στο Παρίσι όπου είχε επικρατήσει στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς. Έκτοτε σε σκληρή επιφάνεια φέτος μετράει 0-4 κόντρα σε παίκτες πρώτης 10άδας. 

Το συγκεκριμένο ματς θα ακλουθήσει η δεύτερη αναμέτρηση της ημέρας στο διπλό (19:30 GR) με τους Ίβαν Ντόντιγκ (Κροατία) και Όστιν Κράιτσεκ (ΗΠΑ) να αντιμετωπίζουν τους Μαρσέλ Γκρανογιέ (Ισπανία) και Οράσιο Σεμπάλος (Αργεντινή). 

Στο τελευταίο ματς της ημέρας (22:00 GR) ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παίξει κόντρα στον Γιάνικ Σίνερ με τους δύο νικητές της πρεμιέρας να έχουν την ευκαιρία να “καθαρίσουν” την πρόκριση για τα ημιτελικά από απόψε το βράδυ γνωρίζοντας φυσικά και το αποτέλεσμα του μεσημεριανού αγώνα. 

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος την Δευτέρα παρέλαβε το τρόπαιο του Year-end No1, χρειάζεται νίκη απέναντι στον Σίνερ, αλλά και νίκη του Ρούνε κόντρα στον Τσιτσιπά για να πάρει το εισιτήριο για τον ημιτελικό. 

Από την πλευρά του ο Ιταλός προκρίνεται με δύο τρόπους: είτε με νίκη με 2-0 κόντρα στον Τζόκοβιτς, είτε με απλή νίκη απέναντι στον Σέρβο, αρκεί ο Τσιτσιπάς να έχει κερδίσει νωρίτερα τον Ρούνε

Ο Σέρβος ψάχνει την 20η συνεχόμενη νίκη του, από τον τελικό του Wimbledon και μετά, κάτι που αν συμβεί θα είναι για 9η φορά στην καριέρα του. Θυμίζουμε πέρσι ότι είχε κάνει το ίδιο σερί το οποίο είχε ξεκινήσει από τα ATP Finals του Τορίνο (2022) και είχε σταματήσει στον ημιτελικό του Ντουμπάι (2023), ενώ το μεγαλύτερο σερί του Σέρβο είναι οι 43 σερί νίκες από τον τελικό του Davis Cup (2010) μέχρι τον ημιτελικό του Roland Garros (2011). 

Ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Σίνερ, ο οποίος θα παίξει μπροστά στους συμπατριώτες του, θέλει να φτάσει τις 10 νίκες φέτος απέναντι σε Top-10 παίκτες (9-5), αλλά και να προσπαθήσει να κερδίσει για 2η φορά στην καριέρα του τον Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από τη νίκη απέναντι στον Αλκαράθ στον ημιτελικό του Μαϊάμι τον περασμένο Μάρτιο. 

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που Τζόκοβιτς και Σίνερ κοντράρονται σε σκληρή επιφάνεια, καθώς οι 3 προηγούμενες (όλες με νικητή τον Σέρβο) ήταν στο γρασίδι του Wimbledon (2022, 2023) και στο χώμα του Μόντε Κάρλο (2021). 

Πρόγραμμα

Τρίτη 14 Νοεμβρίου

Γκονζάλεζ (Μεξικό)/Ροζερ Βασελάν (Γαλλία) – Γκονζάλεζ/Μολτένι (Αργεντινή)  13:00 GRΣτέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) – Χόλγκερ Ρούνε (Δανία) 15:30 GRΝτόντιγκ (Κροατία)/Κράιτσεκ (ΗΠΑ) – Γκρανογιέ (Ισπανία)/Σεμπάλος (Αργεντινή) –  19:30 GRΝόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) – Γιάνικ Σίνερ (Ιταλία) – 22:00 GR

 ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post ATP Finals: Τσιτσιπάς και Ρούνε σε ματς μονόδρομο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα