ATP Finals: Τεράστια νίκη για Ζβέρεφ, βάζει “φωτιά” στον όμιλο (vids)

Παίζοντας εξαιρετικό τένις απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φτάσει στη νίκη με 6-7(3), 6-3, 6-4 μετά από 2,5 ώρες παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο Red Group, μια νίκη που αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα στο όμιλο, όπου συμμετέχουν ακόμα οι Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ. 

The 2-time Champ is up and running @AlexZverev defeats

Alcaraz to kick off his #NittoATPFinals campaign! pic.twitter.com/Ds6sTahyoB

Tennis TV (@TennisTV) November 13, 2023

Με σερβίς που έφτασε τα 208χλμ. (μ.ο) ο δύο φορές πρωταθλητής (2018, 2021) έφτασε στις 54 νίκες τη φετινή σεζόν, τις 5 στις συνολικά 6 πρεμιέρες του στα ATP Finals, αλλά και τις 4 απέναντι στον Αλκαράθ σε σύνολο 7 αναμετρήσεων. 

Ο Νο8 του κόσμου τελείωσε το παιχνίδι με 16 άσους (2 διπλά λάθη), πέρασε το 77% στο πρώτο service κερδίζοντας το 79% των πόντων (59/75), έσβησε τα 5/6 break-points του Αλκαράθ, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 8 ευκαιρίες για break. 

Παράλληλα ο Ζβέρεφ είχε 4 περισσότερους winners από τον αντίπαλό του (33-29), αλλά και 7 αβίαστα λάθη λιγότερα (21-28), ενώ ήταν εξαιρετικά συνεπής πάνω στο φιλέ εκεί όπου κέρδισε τους 17 από τους 23 πόντους που διεκδίκησε έναντι 14/23 του Αλκαράθ. 

Ο Ζβέρεφ “χτύπησε” πρώτος στο παιχνίδι βρίσκοντας break αρκετά νωρίς (2-1) το οποίο και εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας προβάδισμα με 3-1. Η απάντηση όμως από τον Αλκαράθ ήταν άμεση, με τον Ισπανό να κατακτά τα επόμενα 3 games κάνοντας το 4-3 σβήνοντας ωστόσο 4 break-points του Ζβέρεφ μετά από ένα εκπληκτικό service-game. 

Μάλιστα ο Ισπανός, εκμεταλλευόμενος το κακό δεύτερο service του Ζβέρεφ (33%), έφτασε 3 φορές σε set-point με τον Γερμανό να το σβήνει με εξαιρετικά πρώτα services, ισοφαρίζοντας σε 6-6 και οδηγώντας το set στο tie-break. 

Εκεί ο Αλκαράθ χωρίς να χάσει service και φτάνοντας σε δύο mini-breaks (4/2, 7/3) έκλεισε το set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 κατακτώντας το πρώτο set στην καριέρα του στα ATP Finals

CARLOS ALCARAZ THAT IS INCREDIBLE @carlosalcaraz #NittoATPFinals pic.twitter.com/N6tnhzyBVW

Tennis TV (@TennisTV) November 13, 2023

Στο 2ο set κι αφού ο Ζβέρεφ “απέδρασε” από το πρώτου service-game φτάνοντας σε δύσκολο hold και σβήνοντας ένα break-point στη συνέχεια με ένα σερί 8-1 πόντων έφτασε στο 3-0 βρίσκοντας και πάλι πρώτος break. 

Με τον Γερμανό να κερδίζει τους 19 από τους 21 πόντους πίσω από το πρώτο service ο Αλκαράθ δεν κατάφερε να βρει λύσεις και αποτέλεσμα ο Ζβέρεφ να κλείσει με 6-3 το set και να φτάσει στην ισοφάριση (1-1) με το decider set να κρίνει τον νικητή. 

Όπως και στα άλλα δύο sets έτσι και στο 3ο ο Ζβέρεφ έφτασε και πάλι πρώτος σε break μετά από μια…άστοχη εκτίμηση του Αλκαράθ να αφήσει την μπάλα να περάσει έξω, η οποία όμως βρήκε γραμμή και ο Γερμανός πήρε και πάλι προβάδισμα με 3-2 το οποίο έκανε 4-2 στη συνέχεια παρά το γεγονός ότι τρόμαξε όλο το γήπεδο με την πτώση που είχε μετά από στραβοπάτημα του αστραγάλου φέρνοντας στις μνήμες όλων το τραγικό συμβάν του Roland Garros το 2022. 

#NittoATPFinals pic.twitter.com/YQJFSMdduc

Tennis TV (@TennisTV) November 13, 2023

Με το set στο 5-4 και τον Ζβέρεφ στο service και τον Αλκαράθ να έχει πάρει τον πρώτο πόντο (0/15), ο Νο8 του κόσμου σημείωσε τον πόντο του αγώνα με ένα εκπληκτικό passing-shot το οποίο βρήκε τη γραμμή ισοφαρίζοντας σε 15/15. 

HOW?! @AlexZverev #NittoATPFinals pic.twitter.com/i5bbvComOM

Tennis TV (@TennisTV) November 13, 2023

Ωστόσο στη συνέχεια με δύο τραγικά λάθη (ένα διπλό λάθος) έδωσε την ευκαιρία στον Αλκαράθ να φτάσει σε break-point όμως για μια φορά ακόμα το service έβγαλε τον Γερμανό από τη δύσκολη θέση σφραγίζοντας τη νίκη στην 6η του πρεμιέρα στους τελικούς της ATP

ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post ATP Finals: Τεράστια νίκη για Ζβέρεφ, βάζει “φωτιά” στον όμιλο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ATP Finals, Τεράστια, Ζβέρεφ, “φωτιά”,ATP Finals, terastia, zveref, “fotia”