Australian Open: Πήρε τον γερμανικό “εμφύλιο” ο Ζβέρεφ

Επέστρεψε από χαμένο set και κέρδισε στην πρεμιέρα του στο Australian Open ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, κόντρα στον συμπατριώτη του, Ντόμινικ Κόπφερ. Μετά από τρεις ώρες και 13 λεπτά αγώνα στην Margaret Court Arena, ο Σάσα νίκησε με 4-6, 6-3, 7-6(3), 6-3.

Δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του ο 26χρονος Γερμανός, ωστόσο πήρε την πρόκριση για το 2ο γύρο

του Grand Slam της Μελβούρνης. Αυτή είναι η 8η διαδοχική φορά που νικάει στην πρεμιέρα του, και φυσικά στόχος του είναι μια μεγάλη πορεία που θα τον ανεβάσει βαθμολογικά στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Ζβέρεφ ολοκλήρωσε το ματς με 50 winners και 18 άσους, ενώ υπέπεσε σε 58(!) αβίαστα λάθη και 2 διπλά σφάλματα. Αντίθετα, ο 29χρονος Γερμανός αντίπαλός του μέτρησε 23 winners, 8 άσους, και έκανε 53 αβίαστα και ένα διπλό λάθος.

“Κλειδί” για τη νίκη του ήταν το γεγονός ότι έσωσε 8/9 BP του Κόπφερ, ενώ ο ίδιος μετουσίωσε σε break μόλις τις 2 από τις 8 ευκαιρίες του. Επίσης, σέρβιρε καλά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, και είχε 77% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο service.

Στον επόμενο γύρο του “Happy Slam” ο No6 του κόσμου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Σλοβάκο, και προερχόμενο από τα προκριματικά, Λούκας Κλέιν, που νωρίτερα επικράτησε του Τζέιμς ΜακΚέιμπ με 7-6(0), 4-6, 7-6 (3), 6-3, πετυχαίνοντας την 4η σερί νίκη του.

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Πήρε τον γερμανικό “εμφύλιο” ο Ζβέρεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα