Boss Open: Δύο νίκες μακριά από το Top-10 ο Τιάφο (vid)

O Φράνσις Τιάφο χρειάστηκε 3 set, αλλά και την ανατροπή απέναντι στον Ιταλό και Νο17 του κόσμου, Λορέντζο Μουζέτι επικρατώντας με 6-7(6), 7-6(4), 6-2 μετά από 2 ώρες και 42 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά του Boss Open

Με αυτή τη νίκη ο Αμερικανός και Νο12 του κόσμου απέχει δύο βήματα (να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου) για να μπει στο Top-10 της ATP για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Στο 1ο

set ο Τιάφο προηγήθηκε δύο φορές με break (4-3, 6-5), αλλά και στις δύο ο Μουζέτι κατάφερε να πάρει πίσω τα χαμένα του service (5-5, 6-6) οδηγώντας το set στο tie-break. 

Εκεί ο Ιταλός έσβησε και set-point του Τιάφο (6/5) και κατακτώντας τους επόμενους 3 πόντους (8/6), έφτασε στο 1-0. 

Στο 2ο σκέλος οι δύο παίκτες κράτησαν το service του και δεν απειλήθηκαν, αλλά ούτε απείλησαν με break με αποτέλεσμα και το 2ο set να πάει σε tie-break. Χωρίς να σημειωθεί mini-break ο Μουζέτι έφτασε στο 4/3, αλλά από εκεί και πέρα με 4 διαδοχικούς πόντους (7/4) ο Τιάφο κατάφερε να πάρει το set και να κάνει το 1-1. 

Στο decider ο Τιάφο κυριάρχησε στο court και με 3 break πήρε προβάδισμα με 4-1, έχοντας δεχθεί μόλις ένα από τον αντίπαλό του που είχε μειώσει προσωρινά σε 3-1.

Έχοντας διαφορά δύο break ο Αμερικανός δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το service του και να φτάσει στη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ούγγρο και Νο86 του κόσμου, Μάρτον Φούτσοβιτς, ο οποίος έκανε την έκπληξη επικρατώντας του Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, Τέιλορ Φριτς με 6-4, 7-5. 

BOSS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)

The post Boss Open: Δύο νίκες μακριά από το Top-10 ο Τιάφο (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα