China Open: Η Σαμπαλένκα έκλεισε τo ραντεβού με την Ριμπάκινα (vids)

Η Αρίνα Σαμπαλένκα μπορεί να είδε την Ιταλίδα και Νο36 στον κόσμο Τζασμίν Παολίνι να μετατρέπει το 1-3 σε 5-3 στο 2ο set ωστόσο η Λευκορωσίδα κατάφερε να σφραγίσει μια δύσκολη νίκη με 7-5, 7-6(4) μετά από μία ώρα και 39 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Πεκίνου. 

Sprint to the finish

[1] @SabalenkaA gets past a tough fight from Paolini, 6-4, 7-6 (4) to book her second quarterfinal

appearance in Beijing!#ChinaOpen pic.twitter.com/BSpmLT0Z8A

wta (@WTA) October 5, 2023

Με 16 άσους (3 διπλά λάθη), αλλά και με το 4/6 break-points η Σαμπαλένκα “χτύπησε” την Ιταλίδα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα φτάνοντας στη νίκη φτάνοντας τις 45 σε 1000άρια και Grand Slams τη φετινή σεζόν! 

Μετά από ένα “κλειστό” 1ο set με τις δύο τενίστριες να σερβίρουν με πολύ καλά ποσοστά, ειδικά στα περασμένα πρώτα, η Σαμπαλένκα εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό ασταθές service-game της Παολίνι και με break έκανε το 6-4 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο set η Νο1 του κόσμου επιτέθηκε ακόμα περισσότερο στο service της Ιταλίδας φτάνοντας σε γρήγορο break (3-1), το οποίο όμως δεν κατάφερε να το “εξαργυρώσει” με την Παολίνι να κάνει το break-back (3-2) και στη συνέχεια να ισοφαρίσει σε 3-3. 

Ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί καθώς με νέο break και νέο hold πήρε προβάδισμα με 5-3 κάνοντας ένα σερί 4-0 το οποίο διέκοψε αμέσως μετά η Σαμπαλένκα μειώνοντας σε 5-4 με την Παολίνι να παίρνει τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set

Μετά από ένα επιβλητικό break (love-game) η Σαμπελένκα ισοφάρισε σε 5-5, αλλά με ακόμα ένα break η Παολίνι (6-5), η Παολίνι είχε και δεύτερη ευκαιρία για να κάνει το 1-1. Όμως και πάλι η Σαμπαλένκα πήρε το χαμένο της service πίσω με το set να πηγαίνει στο tie-break. 

Εκεί η Λευκορωσίδα προηγήθηκε με 5/1 και ουσιαστικά όλα τελείωσαν. Η Παολίνι μείωσε μεν σε 6/4, αλλά η Σαμπαλένκα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με 7/4 πήρε τη νίκη και την πρόκριση για την 8άδα του Πεκίνου. 

Εκεί θα βρει την Έλενα Ριμπάκινα, σε μια επανάληψη του τελικού του φετινού Australian Open, η οποία χθες επικράτησε με τεράστια ανατροπή της 16χρονης Ρωσίδας Μίρα Αντρέεβα. 

CHINA OPEN WOMEN’S SINGLES | DOUBLES | OPP (+5h)

The post China Open: Η Σαμπαλένκα έκλεισε τo ραντεβού με την Ριμπάκινα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
China Open, Σαμπαλένκα, Ριμπάκινα,China Open, sabalenka, ribakina