Eddie Herr: Νίκη στην πρεμιέρα για τον Παγώνη

Ο Ραφαέλ Παγώνης επικράτησε στην πρεμιέρα του σημαντικού juniors τουρνουά, Eddie Herr International Junior Championship, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Φλόριντα με τον νεαρό να κερδίζει τον Αμερικανό Τζούλιους Ριπλ με 6-2, 6-2 εξασφαλίζοντας μια θέση στη φάση των “32”.

Ωστόσο, παρά τη νίκη τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα από την Φλόριντα για τον Παγώνη, ο οποίος είναι άρρωστος τα τελευταία τρία 24ώρα

με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τραφεί σωστά, αλλά και κατά συνέπεια να μην μπορεί να προπονηθεί. 

Μάλιστα, λίγο πριν από την πρεμιέρα του ήταν πολύ κοντά στο να αποσυρθεί από το τουρνουά, ωστόσο θέλησε να αγωνιστεί παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά ταλαιπωρημένος. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για στρεπτόκοκκο καθώς αισθάνεται έντονου πόνους στο λαιμό.  

Στην επόμενη φάση ο Παγώνης θα αντιμετωπίσει τον επίσης Αμερικανό (από την Φλόριντα), Τάισον Σεμπάστιαν Γκραντ, ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε τον Αχμάντι Μαχάνοφ με 5-7, 7-6(3), 10-8. 

Το σημαντικό αυτό τουρνουά που προσελκύει τους πιο ανταγωνιστικούς παίκτες απ’ όλο τον κόσμο πραγματοποιείται στα σκληρά courts της ακαδημίας IMG (International Management Group) και στο οποίο έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν πολλά νέα παιδιά τα οποία έχουν κάνει σημαντικές καριέρες στο άθλημα, όμως η Μαρία Σαράποβα, ο Άντι Ρόντικ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει παίκτες όπως ο Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, ο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, ο Άλεξ ντε Μινόρ, αλλά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μάλιστα είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του 2014 και τα ημιτελικά το 2015. 

Η διοργάνωση

Το τουρνουά Eddie Herr International Junior Championship ξεκίνησε το 1987 προς τιμή του Έντι Χερ (1907-2000), από τον εγγονό του Γκλεν Φελντμαν, για το πάθος και την αγάπη που επέδειξε για τα νέα ταλέντα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αρχικά οι συμμετοχές δεν ξεπερνούσαν τις 100, για να φτάσουν φέτος τις 2.000 από περίπου 90 χώρες γεμίζοντας τα γήπεδα της ακαδημίας IMG που βρίσκονται στον Μπράντεντον της Φλόριντα. Ο Εντ Χερ ήταν ο άνθρωπος που καθιέρωσε σε διεθνές επίπεδο τα juniors στο τένις. Το ενδιαφέρον του ξεκίνησε τη δεκαετία του ’40, όπου βλέποντας την κόρη του Σούζαν να είναι φανατική παίκτρια, θέλησε να της δώσει μια ευκαιρία να παίξει κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Δεκεμβρίου. Έτσι συνέλαβε την ίδια και διοργάνωσε το 1ο Orange Bowl International Tennis Championships, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν ανέπτυξε μια σειρά από άλλα διεθνή τουρνουά junior όπως το Sunshine Cup (1958) και το Continental Cup (1976). 

The post Eddie Herr: Νίκη στην πρεμιέρα για τον Παγώνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα