Koufalia Cup: Διπλός τελικός για τον Μιχαλακόπουλο

Ο Άλκης Μιχαλακόπουλος ήταν ο νικητής στον ημιτελικό της Παρασκευής κόντρα στον Έκτορα Τσατσάκη επικρατώντας με 7-5, 6-3 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου στο διεθνές τουρνουά U16 (κατηγορία 3) της Tennis Europe που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στο Koufalia Tennis Club

Σε επίπεδο μονού αυτός θα είναι ο 3ος φετινός τελικός για τον Μιχαλακόπουλο

μετά από το 14άρι τουρνουά στην Άρτα (Arta Cup) και το 16άρι στο Κιλκίς (Kilkis Cup).

Για να φτάσει μέχρι τον τελικό ο Μιχαλακόπουλος, χρειάστηκε να ξεπεράσει τον Δημήτρη Αντωνόπουλο με 6-1, 6-2 στη φάση των “32” (είχε περάσει bye από τους 64), ενώ στη συνέχεια κέρδισε και τον Κύπριο Αλέκο Τίμινι με 6-2, 6-3. Στα προημιτελικά απέκλεισε και τον προερχόμενο από τα προκριματικά Ιταλό Ματία Μπίλε με 6-1, 3-6, 6-4, ενώ στον τελικό θα βρει έναν ακόμα Ιταλό που είναι και ο Νο1 του ταμπλό, τον Ματία Καπελάρι.

Ο Μιχλακόπουλος ωστόσο θα αγωνιστεί και στον τελικό του διπλού καθώς μαζί με τον Γιώργο Μίταλα επικράτησαν στον ημιτελικό της Παρασκευής των Κυπρίων Πάβελ Λίτβακ και Αλέκου Τίμινι με 6-1, 6-3 και θα αγωνιστούν στον τελικό του Σαββάτου είτε με τους Νο1 του ταμπλό Ματία Μπίλε και Κάρλο Πάτσι, είτε με το ελληνικό δίδυμο Παναγιώτη-Γεράσιμο Γραμματικάκη και Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου. 

Για τον Μιχαλακόπουλο θα είναι ο 3ος τελικό στα διπλά φέτος μετά από το 16άρι στη Θεσσαλονίκη και το 14άρι τουρνουά στην Άρτα, ενώ για τον Μίταλα θα είναι ο 1ος φετινός στα διπλά, ενώ μέσα στο 2023 έχει κατακτήσει το 16άρι στο Κιλκίς στα μονά. 

Στα κορίτσια η Κατερίνα Ουσταμπασίδου έδωσε μεγάλη μάχη απέναντι στην Ιταλίδα και Νο1 του κόσμου, Αλεσάντρα Φιορίλο, ωστόσο αν και προηγήθηκε στα set δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά χάνοντας με 3-6, 6-3, 6-2. 

Ωστόσο, η Ελληνίδα τενίστρια θα έχει την ευκαιρία της να διεκδικήσει έναν τίτλο στα Κουφάλια, καθώς θα αγωνιστεί στον τελικό του διπλού μαζί με την Λύδια Παναγιωτίδου οι οποίες θα αντιμετωπίσουν τις Νο1 του ταμπλό Στελίνα Νούτσου και Χρυσούλα Παρασκευοπούλου. 

The post Koufalia Cup: Διπλός τελικός για τον Μιχαλακόπουλο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα