Miami Open: Ανατροπή και πρόκριση για την Ριμπάκινα (vids)

Την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Miami Open της Φλόριντα πήρε η Έλενα Ριμπάκινα, που κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Πάουλα Μπαντόνσα με ανατροπή στα set, 3-6, 7-5, 6-3, μετά από δυόμιση ώρες παιχνιδιού.

Στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού είχαμε 4(!) διαδοχικά break εκατέρωθεν στο ξεκίνημα, με το σκορ να παραμένει ισόπαλο, όμως αμφότερες έδειχναν πως είναι ικανές για όλα (2-2).

Με ένα μεγάλο hold στο 5ο game η 23χρονη

τενίστρια από το Καζακστάν πήρε για πρώτη φορά ένα ισχνό προβάδισμα (3-2), και από εκείνο το σημείο και μετά δεν είχε κάποια άλλη απάντηση στα χτυπήματα της No29 της WTA κατάταξης, η οποία με σερί 4/4 κερδισμένα games έκλεισε με επιτυχία το πρώτο set (6-3).

Στο δεύτερο set, και πάλι η Ισπανίδα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, έχοντας ένα μικρό προβάδισμα από την αρχή, λόγω του ότι σέρβιρε πρώτη, ενώ στο 6ο game αύξησε παραπάνω την απόσταση, με το 5ο(!) της break στον αγώνα (4-2).

Άμεση απάντηση από την Ριμπάκινα που έσβησε το break, ενώ πήρε και στις λεπτομέρειες το 8ο game, για να επαναφέρει τις απόλυτες ισορροπίες στο σκορ (4-4).

Η ισοπαλία παρέμεινε μέχρι και το 10ο game, όμως στο επόμενο η No7 του κόσμου έσπασε ξανά το service της αντιπάλου της, ενώ έφτασε στην ισοφάριση των σετ, μιας και της χάρισε έναν πόντο στο τελευταίο game (7-5).

Στο decider, καμία δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει μέχρι και το 6ο game, με το ματς να παραμένει πλήρως αμφίρροπο (3-3). Στο 7ο game όμως, η Ριμπάκινα βρίσκει το δρόμο προς το break, ενώ με love game στη συνέχεια βρέθηκε ένα βήμα πριν τη μεγάλη νίκη (5-3).

Το βήμα αυτό το έκανε στο 9ο και τελευταίο game του αγώνα, κρατώντας την Ισπανίδα στους δύο πόντους, για να πετύχει μία σπουδαία ανατροπή, και να προκριθεί έστω και δύσκολη στην επόμενη φάση του Μαϊάμι (6-3).

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Τζέσικα Πεγκούλα επικράτησε στον Αμερικανικό “εμφύλιο” κόντρα στην Ντανιέλε Κόλινς με 6-1, 7-6(0), μετά από 87 λεπτά αγώνα.

Η No3 του κόσμου έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο set, και ενώ στο δεύτερο μέρος του αγώνα δυσκολεύτηκε, κατάφερε να κάμψει εύκολα την αντίσταση της Κόλινς στο tie-break.

Παράλληλα, δεν κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο της Φλόριντα η Βικτόρια Αζαρένκα, καθώς ηττήθηκε από την Μάγδα Λινέτ με 7-6(3), 2-6, 6-4, σε ματς που κράτησε 2 ώρες και 38 λεπτά.

Η 31χρονη Πολωνή έβαλε εξαρχής δύσκολα στην No16 της WTA κατάταξης, κερδίζοντας το πρώτο set στο tie-break, και ενώ επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού η Αζαρένκα, δέχθηκε ένα καθοριστικό break στο 5ο game της τελευταίας στροφής του αγώνα, και έχασε στο decider.

MIAMI OPEN WOMEN’S SINGLES DRAW | OOP (-7h)

The post Miami Open: Ανατροπή και πρόκριση για την Ριμπάκινα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Miami Open, Ανατροπή, Ριμπάκινα,Miami Open, anatropi, ribakina