Padel: Ιστορική διεύρυνση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Seniors! (vid)

Σε μία σπουδαία απόφαση κατέληξε η Διεθνής Ομοσπονδία Πάντελ (FIP), καθώς διευρύνει τις συμμετοχές χωρών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Seniors. Ξεκινώντας από τη διοργάνωση του 2024, πλέον το κορυφαίο τουρνουά παικτών 40+ ετών θα έχει 24 εθνικές ομάδες, αντί για 16 που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Η συγκεκριμένη ενέργεια ήρθε ως αποτέλεσμα της μαζικής θέλησης συμμετοχής από πλήθος χωρών. Στις κατηγορίες των Seniors υπάρχει διεθνώς μεγάλος αριθμός παικτών σε υψηλό επίπεδο, οπότε πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον κορυφαίο τίτλο σε επίπεδο εθνικών

ομάδων.

“(Ανοίξαμε) τις θύρες για ακόμη περισσότερες χώρες να συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση, να γιορτάσουν την ‘ποικιλία’ του παγκόσμιου πάντελ. Περισσότεροι αγώνες, περισσότερος συναγωνισμός και περισσότερη διασκέδαση. Αυτή η διοργάνωση θα είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας, θέτοντας νέα ορόσημα για την Ομοσπονδία.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανεξάντλητης δουλειάς που προηγήθηκε από τις (εθνικές) ομοσπονδίες. Αυτές είναι που οδήγησαν στην ανάπτυξη του πάντελ και έκαναν τούτη τη μεγέθυνση εφικτή”, ανέφερε ο Λουίτζι Καράρο, πρόεδρος της FIP.

Ο πρόεδρος της FIP, Λουίτζι Καράρο.

Το μεγάλο αυτό τουρνουά θα φιλοξενηθεί στη Λα Νούθια, στο Αλικάντε της Ισπανίας, το διάστημα 15-20 Απριλίου. Βάσει του ως τώρα συστήματος, δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι 16 Εθνικές Ομάδες Seniors που βρίσκονταν ψηλότερα στο FIP Ranking. Απομένει να διαλευκανθεί εάν και οι υπόλοιπες 8+8 θέσεις θα καλυφθούν όλες από την παγκόσμια κατάταξη ή θα προστεθούν και άλλοι “δρόμοι” προς την πρόκριση.

Οι τελικοί ανδρών και γυναικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Seniors 2023:

The post Padel: Ιστορική διεύρυνση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Seniors! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα