US Open: Θεατές χωρίς μάσκες και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Το US Open αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό, από την επόμενη εβδομάδα, με τους διοργανωτές να ξεκαθαρίζουν ότι οι φίλοι του τένις που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες (100% πληρότητα), δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα, ούτε (σε περίπτωση εμβολιασμού) να αποδεικνύουν την κατάσταση του εμβολιασμού τους. 

“Ο στόχος μας δεν είναι να αποτρέψουμε τα κρούσματα του covid-19, αλλά να σιγουρευτούμε ότι δεν θα έχουμε εξάπλωση του ιού μέσα από το τουρνουά κάτι που θα μετανιώσουμε στη συνέχεια.”, δήλωσε

ο Δρ. Μπράιαν Χέινλαϊν, ο οποίος είναι πρώτος αντιπρόεδρος του USTA και μέλος της ιατρικής συμβουλευτικής ομάδας της Αμερικανικής Ομοσπονδίας. 

“Εξακολουθούμε να στηριζόμαστε στην καλή θέληση των ανθρώπων. Οι μη εμβολιασμένοι-αν και δεν πρόκειται να υποχρεωθούν-θα πρέπει να φορούν μάσκες. Αυτό περιμένω όμως και από την πλευρά των εμβολιασμένων.”

Παρά τις δηλώσεις του Χέινλαϊν, η έξαρση της μεταδοτικότητας από την μετάλλαξη “Δέλτα” έχει ξεπεράσει τα 150.000 κρούσματα ημερησίως στις ΗΠΑ, το οποίο είναι και το υψηλότερο επίπεδο κρουσμάτων από τα τέλη Ιανουαρίου. 

Ο Χέινλαϊν, αλλά και οι άλλοι αξιωματούχοι της USTA, δήλωσαν την Τετάρτη (25/8) στα ΜΜΕ, ότι τα πρωτόκολλα υγείας του τουρνουά βασίζονται στα όσα έχουν ορισθεί από τα Κέντρα Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων και από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Νέας Υόρκης.

“Δεν πρόκειται για μια απόφαση της USTA ή του US Open. Είναι μια απόφαση που λήφθηκε με γνώμονα τα όσα ορίζουν οι φορείς υγείας της Νέας Υόρκης.”, συμπλήρωσε ο Χέινλαϊν, ο οποίος είναι και ιατρικός διευθυντής του NCAA

Όσον αφορά τους παίκτες, δεν χρειάζονται να εμβολιαστούν για να αγωνιστούν. Θα κάνουν τεστ με την άφιξη τους στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια κάθε 4 ημέρες. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, ο παίκτης ή η παίκτρια θα απομονώνεται για 10 ημέρες και φυσικά θα αποσύρεται από το τουρνουά. 

Οι θεατές δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια υγείας και δεν θα θερμομετρούνται κατά την είσοδό τους στο Billie Jean King National Tennis Center. Ωστόσο, η μάσκα γίνεται υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους (από 12 ετών και πάνω) και θα πρέπει να υπάρχει απόδειξη εμβολιασμού έστω και με την πρώτη δόση.

Όλα τα γήπεδα θεωρούνται υπαίθριοι χώροι, συμπεριλαμβανομένων-χάρη των συστημάτων φιλτραρίσματος του αέρα-και των Arthur Ashe και Louis Armstrong που είναι πολύ πιθανό να κλείσουν τις οροφές λόγω βροχής. 

Οι αναμετρήσεις του κυρίως ταμπλό θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 30 Αυγούστου.

Θάνος Σταθόπουλος 

The post US Open: Θεατές χωρίς μάσκες και πιστοποιητικά εμβολιασμού appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα