WTA Finals: Με τα μάτια στο τρόπαιο

Ώρα τελικού στα WTA Finals. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, στις 03:30GR, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα και Ανέτ Κόνταβεϊτ θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στη Γουαδαλαχάρα.

Τρεις ημέρες μετά τη μεταξύ τους μάχη για την 3η αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης, την οποία κέρδισε η Ισπανίδα και “σφράγισε” έτσι την παρουσία της στα ημιτελικά, οι δυο τενίστριες θα τεθούν και πάλι αντιμέτωπες, αυτή τη φορά με φόντο τον τίτλο του τουρνουά.

Η πιο φορμαρισμένη τενίστρια των τελευταίων μηνών, Ανέτ Κόνταβεϊτ και η “καυτή” τις τελευταίες ημέρες, Γκαρμπίνιε

Μουγκουρούθα.

Η Εσθονή μετράει 29 νίκες στις τελευταίες 33 εμφανίσεις της στο Tour, από τα τέλη Αυγούστου και μετά. Βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα και στην παρθενική της συμμετοχή σε WTA Finals, βρίσκεται μια ανάσα μακριά από το τρόπαιο.

Από την άλλη η Μουγκουρούθα, στην 4η συμμετοχή της σε τελικούς της WTA, ψάχνει τον 1ο της τίτλο και φαίνεται να έχει φορμαριστεί την κατάλληλη ώρα. Μετράει τρεις σερί νίκες και έξι κερδισμένα sets, ούσα έτοιμη για το βήμα παραπάνω.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, ανεξαρτήτου αποτελέσματος στον τελικό, θα δει τον εαυτό της να ανεβαίνει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης. Ότι έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας θέλει να επαναλάβει και την Πέμπτη η 28χρονη Ισπανίδα, που κέρδισε την Κόνταβεϊτ με straight sets στους ομίλους.

Στα μεταξύ τους παιχνίδια, η Μουγκουρούθα έχει το πάνω χέρι με 3-2 στο Η2Η, χάρις στη συγκεκριμένη επικράτηση.

Σίγουρα, πάντως, θα είναι μια αμφίρροπη μάχη που θα “κλείσει” όμορφα μια πολύ περίεργη σεζόν στο Tour της WTA.

WTA FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post WTA Finals: Με τα μάτια στο τρόπαιο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα