Zhengzhou Open: Η Ζαμπέρ μπήκε 8άδα και απειλεί την Σάκκαρη στο ranking (vids)

Αν κι έκανε τα εύκολα δύσκολα στο 2ο set η Ονς Ζαμπέρ κατάφερε να επικρατήσει της Ιταλίδας και Νο63 του κόσμου, Λούσια Μπρονζέτι με 6-3, 7-6(5) μετά από περίπου 2 ώρες ξεκινώντας με νίκη στο ντεμπούτο της στο Zhengzhou Open παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά. 

Sweet relief @Ons_Jabeur finally closes it out against Bronzetti to progress to the last eight in Zhengzhou!

#ZhengzhouOpen pic.twitter.com/Oc1H3SOE2z

wta (@WTA) October 12, 2023

Η Τυνήσια και Νο7 του κόσμου, θα βρεθεί για 7η φορά σε προημιτελική φάση τη φετινή σεζόν, ενώ, έχοντας ήδη προκριθεί στα WTA Finals για 2η σερί χρονιά, θα έχει την ευκαιρία να ανέβει στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης στο τέλος αυτής της εβδομάδας, προσπερνώντας τη Μαρία Σάκκαρη, μόνο στην περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο. 

Από την αρχή της αναμέτρησης Ζαμπέρ και Μπρονζέτι αντιμετώπισαν προβλήματα στο service καθώς σημειώθηκαν 5 break στα πρώτα 6 games με την Τυνήσια να “σπάει” 3 φορές το service της Ιταλίδας παίρνοντας προβάδισμα με 4-2 και στη συνέχεια με 5-2 σβήνοντας 2 break-points. 

Η Μπρονζέτι μείωσε σε 5-3 με την Ζαμπέρ να παίρνει τις μπάλες στα χέρια κλείνοντας με εύκολο hold το set κάνοντας το 1-0. 

Slice, dice, then extra SPICE @Ons_Jabeur | #ZhengzhouOpen pic.twitter.com/at87vQTZbr

wta (@WTA) October 12, 2023

Το 2o set θα μπορούσε να είναι ένας…μονόλογος για την Ζαμπέρ και όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μια επανάληψη της μεταξύ τους αναμέτρηση στο φετινό Roland Garros, όπου η Τυνήσια κέρδισε εύκολα, ωστόσο το 5-2 (δύο break για την Ζαμπέρ) δεν ήταν αρκετά για να κλείσει εύκολα το ματς. 

Η Μπρονζέτι κατάφερε να πάρει πίσω και τα δύο χαμένα service (σβήνοντας μάλιστα και match-point) ισοφαρίζοντας σε 5-5, ενώ στο 12ο game η Ιταλίδα έσβησε ακόμα 3 match-points κάνοντας το 6-6 και οδηγώντας το set στο tie-break. 

Μάλιστα σε εκείνο το σημείο η Ιταλίδα προηγήθηκε με 2/0 και 4/2, αλλά η Ζαμπέρ κερδίζοντας τους 5 από τους τελευταίους 6 πόντους κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι και να σφραγίσει την πρόκριση για τη φάση των “8” εκεί όπου θα βρει μπροστά της είτε την Κινέζα Μπάι Τσοσουάν είτε την Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα. 

ZHENGZHOU OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (+5h)

The post Zhengzhou Open: Η Ζαμπέρ μπήκε 8άδα και απειλεί την Σάκκαρη στο ranking (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα