Αλκαράθ: “Έμεινα δυνατός πνευματικά” (vid)

Ο Κάρλος Αλκαράθ θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο BNP Paribas Open, μετά τη σπουδαία νίκη με ανατροπή επί του αήττητου, μέχρι χθες, Γιάνικ Σίνερ στον πρώτο ημιτελικό του Indian Wells Masters.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, αν και ξεκίνησε πολύ μέτρια τον ημιτελικό, στη συνέχεια βρήκε ρυθμό, έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στο παιχνίδι του και κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 1-6, 6-3, 6-2 εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη 2η θέση της ATP

Rankings και μετά το τέλος της πρώτης ATP Masters 1000 διοργάνωσης της χρονιάς.

“Έμεινα δυνατός πνευματικά. Νομίζω ότι αυτό είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού μου. Πρέπει να είσαι δυνατός πνευματικά αν θες να ξεπεράσεις τέτοια παιχνίδια. Κάτω με σετ κόντρα σε έναν αντίπαλο που παίζει εκπληκτικό τένις. Είμαι πολύ χαρούμενος με όσα έκανα μετά το πρώτο σετ. Άλλαξα λίγο στο στυλ παιχνιδιού μου και λειτούργησε καλά. Είμαι ικανοποιημένος που κέρδισα τον Γιάνικ και βρίσκομαι ξανά στον τελικό” είπε αμέσως μετά ο Αλκαράθ.

Ο 20χρονος Ισπανός προκρίθηκε στον 6ο τελικό του σε τουρνουά Masters (4-1 το ρεκόρ του), εκεί όπου την Κυριακή (23:00GR) θα αντιμετωπίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Ντανίλ Μεντβέντεφ μετά και τη νίκη του Ρώσου στο 2ο ημιτελικό απέναντι στον Τόμι Πολ.

Αυτός είναι ο πρώτος τελικός του Αλκαράθ στο tour, μετά την ήττα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον συναρπαστικό τελικό του Σινσινάτι τον περασμένο Αύγουστο. Έκτοτε, ο Αλκαράθ είχε 0-4 σε ημιτελικούς.

“Έπρεπε να αμυνθώ καλύτερα απ’ότι έκανα στο 2ο σετ. Έπρεπε να επιστρέψω περισσότερες μπάλες στο αντίπαλο court και να μείνω δυνατός. Άλλαξα τον τρόπο παιχνιδιού μου. Πήγα πιο πίσω στο court, έβαλα περισσότερες επιστροφές και έδωσα την ευκαιρία στον εαυτό μου να κάνω περισσότερα ράλι” είπε.

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-9h)

The post Αλκαράθ: “Έμεινα δυνατός πνευματικά” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα