Αλκαράθ: “Πρέπει να βελτιωθώ – Δεν με επηρέασε η απουσία του προπονητή μου” (vid)

Ο Κάρλος Αλκαράθ, όπως το συνηθίζει, δεν έψαξε να βρει δικαιολογίες για τον αποκλεισμό του στα προημιτελικά του Australian Open από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Νο2 του κόσμου τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν μπόρεσε να συνεχίσει να παίζει στο 4ο set με τον ίδιο ρυθμό που έκλεισε το 3ο, ανέφερε για μία ακόμη φορά ότι χρειάζεται βελτίωση, ενώ είπε ότι δεν επηρεάστηκε από την απουσία του προπονητή του Χουάν Κάρλος Φερέρο.

“Ήμουν χαρούμενος

που τελείωσα με αυτόν τον τρόπο το 3ο set, παίζοντας υπέροχο τένις. Μετά την ένρξη του 4ου δεν μπόρεσε να μείνω σε αυτό το επίπεδο. Ήταν κρίμα. Αλλά τέλος πάντως κατάφερα πάρω πίσω το break και να μείνω στο ματς. Είχα τις ευκαίριες στο 4-3, αλλά τις πήρα.”

“Θέλω να πω ότι έπαιξα καλό τένις στο 4ο set. Προφανώς όχι στο καλύτερο επίπεδο, αλλά ήταν καλό. Δεν πήρα τις ευκαιρίες μου. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα με το service. Δεν βρήκα καλά service και επέστρεφε πολύ καλά. Οπότε ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσω την πίεση που μου ασκούσε σε κάθε πόντο στο service μου”, είπε ο Αλκαράθ, ο οποίος δέχθηκε 7 breaks σε 10 προσπάθειες από τον Ζβέρεφ.

“Πρέπει να βελτιωθώ. Πρέπει να δουλέψω και να προπονηθώ πολύ ακόμα και θα δούμε στο μέλλον. Αλλά ήταν κρίμα για το επίπεδο μου σήμερα.”

“Γενικά φεύγω από το τουρνουά χαρούμενος ξεχνώντας τη σημερινή εμφάνιση. Αλλά γενικά πιστεύω ότι έκανα ένα αρκετό καλό τουρνουά. Έπαιξα εξαιρετικούς αγώνες και προφανώς το να φτάσεις στον προημιτελικό ενός Grand Slam ειναι πολύ καλό. Δεν ήταν αυτός ο στόχος μου, αλλά από την άλλη δεν είναι κακό. Ο προημιτελικός είναι μια καλή πορεία.”

“Αλλά όπως είπα με το επίπεδο που έπαιζα πριν από το αυτόν τον αγώνα, που είχα πολλή αυτοπεποίθηση γνωρίζοντας ότι παίζω καλό τένις. Είναι κρίμα που ξεκίνησα και τελείωσα με αυτόν τον τρόπο τον αγώνα. Αλλά έτσι είναι το τένις.”

Όσο για το αν η απουσία του προπονητή του Χουάν Κάρλος Φερερό ήταν κάτι που τον επηρέασε ο Αλκαράθ ξεκαθάρισε: “Όχι δεν επηρέασε καθόλου. Όπως είπα έπαιζα υπέροχο τένις και χωρίς αυτόν. Είχα επίσης κάποιον που είναι επίσης πολύ καλός προπονητής. Τον εμπιστεύομαι 100%. Όχι, δεν με επηρέασε καθόλου.”

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει κάποιος από τους τρεις των ημιτελικών που θα μπορέσει να κερδίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο 20χρονος Ισπανός είπε: “Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τον Νόβακ σε ένα τουρνουά, αλλά νομίζω ότι είναι ακόμα πιο δύσκολο σε ένα Grand Slam. Όμως πρέπει να αντιμετωπίσει τον Γιάνικ Σίνερ που παίζει απίστευτα και δεν έχει χάσει set στο τουρνουά. Αυτό σημαίνει ότι έχει το επίπεδο και την ικανότητα να κερδίσει τον Νόβακ.”

“Θα δούμε. Φυσικά θα παρακολουθήσω τους αγώνες και ναι νομίζω ότι οι παίκτες που βρίσκονται σε αυτή τη φάση του τουρνουά έχουν το επίπεδο να τον κερδίσουν.”

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Αλκαράθ: “Πρέπει να βελτιωθώ – Δεν με επηρέασε η απουσία του προπονητή μου” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλκαράθ, “Πρέπει,alkarath, “prepei