Ανάλυση: Τι άλλαξε στο σερβίς του ο Τσιτσιπάς; (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ξεκινήσει τη χρονιά με μια προσπάθεια να αλλάξει την τεχνική στο σερβίς του, όπως έδειξε στον πρώτο του αγώνα στη Μελβούρνη απέναντι στον Ζιζού Μπεργκς.

Ο Στέφανος συνήθιζε να έχει πιο ανοιχτά τα πόδια του την ώρα που εκτελεί το σερβίς (platform), ωστόσο στον αγώνα με τον Μπεργκς, τα περισσότερα σερβίς του προσπαθούσε να τα εκτελέσει με ενωμένα τα πόδια (pinpoint).

Παλιό σερβίς

https://www.tennis24.gr/wp-content/uploads/2024/01/tsitsipas-oldserve.mp4

Νέο σερβίς

https://www.tennis24.gr/wp-content/uploads/2024/01/tsitsipas-newserve.mp4

Μιλώντας ο ίδιος ο Τσιτσιπάς γι’αυτή την αλλαγή, είπε: “Πολλοί παίκτες χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική στο σερβίς όπως ο Σίνερ, ο Ζβέρεφ. Καλοί σέρβερς. Το δοκιμάζω κι εγώ τις τελευταίες ημέρες. Δεν δούλεψε καλά στο 1ο σετ όπου έχασα πολλά πρώτα σερβίς. Μάλιστα νομίζω ότι είχα το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας στο 1ο σερβίς, στην καριέρα μου αλλά βρήκα τον ρυθμό και την ισορροπία στη συνέχεια. Το ποσοστό μου ανέβηκε και συνολικά το παιχνίδι μου βελτιώθηκε”

Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε με 49% ευστοχία στο 1ο σερβίς, στο πρώτο σετ.

Οι ειδικοί, πιστεύουν ότι η αλλαγή αυτή στο σερβίς του Τσιτσιπά έχει να κάνει αποκλειστικά με το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής στη μέση, από το τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Ακόμα και στο United Cup, την πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς, ο Στέφανος είχε ενοχλήσεις και έδειχνε να πονάει, κάτι που δεν φάνηκε στην πρεμιέρα του στο Australian Open.

Άλλωστε, όπως τονίζει ο Τζιλ Γκρος, ειδικός αναλυτής, δεν είχε κανέναν λόγο να αλλάξει την τεχνική του ο Τσιτσιπάς από τη στιγμή που το 2023 ήταν ο 2ος καλύτερος στον κόσμο, σε hold games στο tour.

Η ανάλυση του Γκρος

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Ανάλυση: Τι άλλαξε στο σερβίς του ο Τσιτσιπάς; (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα