Άνοιξε ο δρόμος για τον Ναδάλ στη Μαδρίτη

Ο απρόσμενος αποκλεισμός του Στέφανου Τσιτσιπά και φυσικά η μεγάλη νίκη που σημείωσε ο ίδιος επί του Άλεξ ντε Μινόρ, ανοίγουν τον δρόμο του Ράφαελ Ναδάλ προς τα later stages του Mutua Madrid Open.

Ο 37χρονος Ισπανός, πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση στη “νέα επιστροφή” του στο tour, επικρατώντας με 7-6(6), 6-3 του Άλεξ ντε Μινόρ το απόγευμα του Σαββάτου και προκρίθηκε στον 3ο γύρο της Masters διοργάνωσης στην πατρίδα του όπου τον περίμενε ο 29χρονος Αργεντινός, Πέδρο Καχίν μετά

τη δύσκολη νίκη 7-6, 3-6, 6-4 επί του Φράνσις Τιαφό.

Με τη ψυχολογία υπέρ του κι εφόσον το σώμα του δεν υπέστη κάποια ζημιά από την υπερπροσπάθεια κόντρα στον Ντε Μινόρ, ο Ναδάλ είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους “16” του Madrid Masters, εκεί που υποτίθεται ότι θα συναντούσε τον πιο φορμαρισμένο τενίστα στην έναρξη της χωμάτινης περιόδου, Στέφανο Τσιτσιπά.

Όμως, ο 25χρονος Έλληνας άσος που κέρδισε το Monte Carlo και έπαιξε στον τελικό της Βαρκελώνης, αποκλείστηκε με 6-4, 6-4 από τον qualifier, Νο118 στον κόσμο, Τιάγκο Μοντέιρο και ο 29χρονος Βραζιλιάνος θα αντιμετωπίσει τον Γίρι Λεχέτσκα με φόντο την πρόκριση στον 4ο γύρο.

Σε περίπτωση που ο Ναδάλ κερδίσει τον Καχίν και έναν εκ των Μοντέιρο-Λεχέτσκα, διασταυρώνεται στα προημιτελικά με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, εφόσον βέβαια ο Ρώσος ξεπεράσει με τη σειρά του αρχικά το εμπόδιο του Σεμπάστιαν Κόρντα και στη συνέχεια έναν εκ των Σέλτον-Μπούμπλικ στον 4ο γύρο.

Σίνερ ή Ρουντ είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Ράφαελ Ναδάλ στα ημιτελικά της διοργάνωσης…

Ο Ράφα ξεκίνησε το τουρνουά από το Νο512 της παγκόσμιας κατάταξης και μετά την πρόκριση στον 3ο γύρο, έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο392 της ATP Rankings. Σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο του Καχίν και προκριθεί στους “16”, θα βρεθεί στο Νο304 ενώ αν κάνει το θαύμα και κατακτήσει τον τίτλο, θα εκτιναχθεί κοντά στο Νο41.

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Άνοιξε ο δρόμος για τον Ναδάλ στη Μαδρίτη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα