Από το “δεν αντέχω άλλο” στην κορυφαία στιγμή της καριέρας της

Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει από την σπαρακτική εικόνα της Μαρίας Σάκκαρη, μετά τον αποκλεισμό της στον 1ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν.

Ήταν 28 Αυγούστου, όταν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από την Ισπανίδα, Ρεμπέκα Μασάροβα, βάζοντας τα κλάματα μπροστά στους δημοσιογράφους.

“Δεν αντέχω άλλο. Δεν ξέρω τι θα κάνω. Ίσως χρειάζομαι ένα διάλειμμα” είχε πει.

Maria Sakkari Roland Garros ve Wimbledon'ın ardından Amerika

Açık'a da ilk turda veda edince basın toplantısında gözyaşlarına hakim olamadı. #USOpen pic.twitter.com/UqaghhfXyI

— Murat Taşkolu (@murattaskolu) August 28, 2023

Λίγο αργότερα, είχε δηλώσει στο ελληνικό Eurosport ότι νιώθει πως ντροπιάζει όλους τους Έλληνες με την απόδοση της το τελευταίο καιρό και την αδυναμία της να διακριθεί στα μεγάλα τουρνουά φέτος.

"Είναι επίπονο, ντροπιάζω τον εαυτό μου, τους ανθρώπους μου και όλους τους Έλληνες"

Οι δηλώσεις της Μαρίας Σάκκαρη στο Eurosport Greece, μετά τον αποκλεισμό από την Rebeka Masarova #USOpen | @mariasakkari pic.twitter.com/8O1MQHBpni

Eurosport Greece (@EurosportGR) August 28, 2023

27 μέρες αργότερα, η Σάκκαρη πανηγύρισε τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της, τέσσερα χρόνια μετά τον ένα και μοναδικό τίτλο που είχε κατακτήσει, το 2019 στο Ραμπάτ.

Ήταν η καλύτερη απάντηση στους Έλληνες επικριτές της οι οποίοι, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στο US Open, φρόντισαν να βγάλουν τη χολή και το κόμπλεξ τους, κάνοντας λόγο για “ταβάνι”, για έλλειψη ικανοτήτων, για ξεπερασμένο τένις και φυσικά δεν ξέχασαν και τη σχέση της με τον γιο του Πρωθυπουργού.

Η Μαρία Σάκκαρη τους απάντησε μέσα στο γήπεδο, απέδειξε ότι ανήκει στην ελίτ του γυναικείου τένις και είναι μια από τις κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο, έστω κι αν δεν είχε τίτλο τα τελευταία 4.5 χρόνια.

Χωρίς να χάσει σετ, η 27χρονη Αθηναία πανηγύρισε τον τίτλο στο WTA 1000 της Γουαδαλαχάρα, ανέβηκε στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο9 της WTA Race, αυξάνοντας τις ελπίδες της για μια ακόμη συμμετοχή στο WTA Finals, το τουρνουά των “8” καλύτερων της χρονιάς.

Το πιο σημαντικό μήνυμα που έστειλε η Σάκκαρη σε όλους είναι: “Μην τα παρατάς και μην αμφιβάλεις ποτέ για τον εαυτό σου”

Στην πορεία της προς τον τίτλο κέρδισε τις Στορμ Χάντερ (Νο157), Καμίλα Τζιόρτζι (Νο56), Εμιλιάνα Αράνγκο (Νο180), Καρολίν Γκαρσία (Νο11) και την Καρολάιν Νταλαχάϊντ (Νο47).

Tennis24

The post Από το “δεν αντέχω άλλο” στην κορυφαία στιγμή της καριέρας της appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα