Αποκλεισμός-σοκ για την κάτοχο του τίτλου! (vids)

Τρεις μήνες μετά από το τελευταίο της επίσημο ματς, η Νο2 στον κόσμο Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα γνώρισε σοκαριστική ήττα στην πρεμιέρα της στο Roland Garros!

Η κάτοχος του τίτλου βρέθηκε να κερδίζει με 1-6, 0-2 σε ένα φαινομενικά εύκολο ματς, όμως είδε την κατάσταση να αλλάζει στα μισά του 2ου σετ απέναντι στην Ντιάν Παρί (Νο97), η οποία ανέτρεψε το σκορ και έφτασε σε μια μεγαλειώδη νίκη με 1-6, 6-2, 6-3 σε 2 ώρες και 8 λεπτά.

Always steady #RolandGarros

| @BKrejcikova pic.twitter.com/0Ti7nrbkY4

Roland-Garros (@rolandgarros) May 23, 2022

Η Κρεϊτσίκοβα έκανε μόλις ένα αβίαστο λάθος στα πρώτα τέσσερα games του ματς παίρνοντας πολύ γρήγορα το προβάδισμα με 0-4. Η Παρί κατάφερε να κερδίσει μόλις τρεις(!) πόντους συνολικά στα σερβίς της σε όλο το 1ο σετ και έτσι η Τσέχα παίζοντας αρκετά σταθερά δεν είχε πρόβλημα να το κατακτήσει.

Η 19χρονη Γαλλίδα ανέβασε κατακόρυφα το επίπεδό της στο 2ο σετ και ενώ βρέθηκε να χάνει με 0-2, κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση κερδίζοντας έξι συνεχόμενα games με εντυπωσιακό τρόπο, για να ισοφαρίσει σε 1-1, ενθουσιάζοντας το κοινό του Philippe Chatrier.

Flipping the script

In front of the home crowd, Parry powers back to win the second set 6-2#RolandGarros pic.twitter.com/tjBcx02vee

— Roland-Garros (@rolandgarros) May 23, 2022

Στο 3ο σετ το ματς μετατράπηκε σε πραγματικό ντέρμπι με την Κρεϊτσίκοβα να παίρνει προβάδισμα με 0-2. Η Παρί ωστόσο, δεν πανικοβλήθηκε και παίζοντας ακόμη πιο επιθετικά ανέτρεψε για μια ακόμη φορά το σκορ φτάνοντας στο 3-2.

Μάλιστα, η Γαλλίδα πήρε ακόμη ένα καθοριστικό break (5-3) και λίγο αργότερα πήρε τις μπάλες για να σερβίρει για το ματς. Η κατάσταση δεν άλλαξε και η Παρλι ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της στο πρώτο της match point.

Με την ήττα αυτή, η Κρεϊτσίκοβα θα χάσει τουλάχιστον δέκα θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί εκτός Τop-10 μετά την ολοκλήρωση του Γαλλικού Όπεν.

Αυτή ήταν μόλις η 2η νίκη σε Grand Slam για την Γαλλίδα και η σημαντικότερη στην καριέρα της. Μάλιστα, έγινε η τενίστρια με την χαμηλότερη βαθμολογικά θέση που κερδίζει το Νο2 του ταμπλό, από το 2011. H 19χρονη θα αντιμετωπίσει την Μαρία Οσόριο Σεράνο (Νο66) στον 2ο γύρο του Roland Garros.

Teenage Dream

19-year-old Diane Parry dethrones defending champion Krejcikova 1-6, 6-2, 6-3 to become the lowest-ranked woman to beat the No.2 seed in Paris since No.114 Rus upset Clijsters in 2011#RolandGarros pic.twitter.com/WcGUtJYoiW

— Roland-Garros (@rolandgarros) May 23, 2022

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Αποκλεισμός-σοκ για την κάτοχο του τίτλου! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα