Χιούστον: Επιβεβαιώθηκε ο σούπερ τελικός (vids)

08:47 7/4/2024 - Πηγή: Tennis24

Μπεν Σέλτον και Φράνσις Τιαφό θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο U.S. Clay Court Championship στο Χιούστον,  μετά τις νίκες που σημείωσαν στα ημιτελικά του Σαββάτου απέναντι σε Τόμας Ετσεβερί και Λουτσιάνο Νταρντέρι αντίστοιχα.

Ο Σέλτον, Νο1 του ταμπλό, προκρίθηκε στον πρώτο του χωμάτινο τελικό και δεύτερο συνολικά στην καριέρα του, μετά τη δεύτερη ανατροπή του αυτή την εβδομάδα, με 6-7(4), 6-4, 6-4 επί του Νο4 του ταμπλό, Τόμας Ετσεβερί.

Firts clay final incoming @BenShelton defeats Etcheverry 6-7 6-4 6-4 to achieve his biggest clay win

of his career in Houston! @mensclaycourt | #USClay pic.twitter.com/X4KETz0O19

ATP Tour (@atptour) April 6, 2024

Ο Σέλτον δεν απειλήθηκε στο σερβίς του στο εναρκτήριο σετ και παρ’ό,τι κέρδισε περισσότερους πόντους από τον Ετσεβερί (38-36), βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ τον 24χρονο Αργεντινό.

Στα δύο επόμενα σετ, ο 21χρονος έχασε μόλις 4 πόντους πίσω από το πρώτο του σερβίς και κατάφερε να εκμεταλλευτεί και τις τρεις ευκαιρίες που είχε για break, φτάνοντας στην απαιτητική νίκη μετά από 2 ώρες και 31 λεπτά αγώνα.

“Μου πήρε λίγα games στο 2ο σετ για να ξαναβρώ τα χτυπήματά μου. Ήταν εκνευριστικός ο τρόπος που έχασα το πρώτο σετ. Στο χώμα, έχεις αρκετό χρόνο. Τα games προχωράνε πιο αργά. Προσπαθώ να το εκμεταλλευτώ και σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοσή μου. Χαίρομαι πολύ που είμαι στον τελικό, στην πρώτη μου συμμετοχή εδώ στο Χιούστον” είπε ο Σέλτον αμέσως μετά.

Στο 2ο ημιτελικό, ο Φράνσις Τιαφό έσωσε και τα δύο break points που δημιούργησε ο Νταρντέρι και με 6-2, 7-6(2) επί του 24χρονου Ιταλού, επέστρεψε στον τελικό του Oaks River Country Club για δεύτερη σερί χρονιά.

Ο κάτοχος του τίτλου και Νο3 του ταμπλό, θα αγωνιστεί στον 8ο τελικό της καριέρας του, όπου θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του (3-4) μετά τη νίκη επί του πρωταθλητή του Cordoba Open 2024.

“Σπουδαία εμφάνιση από εμένα σήμερα. Εδώ στο Χιούστον το χώμα είναι διαφορετικό, μοιάζει λίγο με hard court” είπε ο Τιαφό και αναφέρθηκε στον επόμενο αντίπαλό του: “Ο Μπεν έχει ένα από τα καλύτερα σερβίς στο tour. Είναι σπουδαίος παίκτης και σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Είμαι έτοιμος για μια ωραία μάχη”.

Ο Σέλτον είχε νικήσει στη μοναδική προηγούμενη συνάντηση απέναντι στον Τιαφό, στα προημιτελικά του US Open 2023 με 3-1 σετ.

Blockbuster final uploading

Defending Houston champion @FTiafoe defeats Darderi 6-2 7-6(2) & will face Shelton for the title!#USClay pic.twitter.com/VXiw7D335g

Tennis TV (@TennisTV) April 6, 2024

HOUSTON CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-8h)

The post Χιούστον: Επιβεβαιώθηκε ο σούπερ τελικός (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα