Χιούστον: Πρώτος τίτλος στο χώμα για Σέλτον (vids)

08:48 8/4/2024 - Πηγή: Tennis24

Ο Μπεν Σέλτον κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του και πρώτο σε χωμάτινη επιφάνεια, μετά τη δύσκολη νίκη στα τρία σετ επί του Φράνσις Τιαφό, στον συναρπαστικό τελικό του US Men’s Clay Court Championships στο Χιούστον την Κυριακή.

Το Νο1 του ταμπλό και Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε 7-5, 4-6, 6-3 του υπερασπιστή του τίτλου και ολοκλήρωσε ιδανικά μια σημαντική εβδομάδα, δείχνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει απειλή και στη

χωμάτινη σεζόν που ακολουθεί στα ευρωπαϊκά courts.

Πριν το Χιούστον, ο Σέλτον είχε ρεκόρ 2-7 στις χωμάτινες εξορμήσεις του και έδειχνε να μην πολυσυμπαθεί την κόκκινη επιφάνεια, γεγονός που ενδέχεται να αλλάξει μετά την εβδομάδα στο Oaks River Country Club.

Statement made @BenShelton is an ATP Tour champion on clay!#USClay pic.twitter.com/4xF9uX7Jyr

Tennis TV (@TennisTV) April 7, 2024

Ο τελικός ήταν συναρπαστικός και αμφίρροπος με τους δύο καλούς φίλους να παλεύουν σώμα με σώμα μέχρι που ο Σέλτον ανέβασε την απόδοσή του στα τελευταία κρίσιμα games, φτάνοντας στη νίκη μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά αγώνα.

Ο 21χρονος άσος πέτυχε break στο τελευταίο game του εναρκτήριου σετ (7-5), με τον Τιαφό να αντιδράει γρήγορα και να εκμεταλλεύεται το break στο 3ο game του 2ου σετ (2-1), φτάνοντας στην ισοφάριση.

Στο καθοριστικό σετ, οι δύο Αμερικανοί σέρβιραν αποτελεσματικά όμως ο Σέλτον κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη μια και μοναδική ευκαιρία για break στο 4ο game (3-1), διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Η νίκη φέρνει τον Σέλτον στο career high Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης και τον φέρνει στη 2η θέση της λίστας των Αμερικανών, πίσω από το Νο13 Τέιλορ Φριτς.

“Σπουδαία εβδομάδα Φράνσις. Κάνετε σπουδαία δουλειά εσύ και η ομάδα σου. Συγνώμη που δεν κατάφερες να υπερασπιστείς τον τίτλο σου, είμαι σίγουρος ότι μπορείς να το κάνεις ξανά. Είσαι έμπνευση για τα παιδιά. Σε ευχαριστώ για όσα κάνεις για το άθλημα” είπε ο Σέλτον στην τελετή απονομής, αναφερόμενος στον Τιαφό.

"You've been such an inspiration to kids, people of color in our sport… Thanks for everything you do for our sport and people who look like you and me."@BenShelton on @FTiafoe#USClay pic.twitter.com/2Yi8uwjlGO

Tennis TV (@TennisTV) April 7, 2024

“Άντε πνίξου Μπεν” ήταν η αντίδραση του Τιαφόε….

"Screw you, Ben" @FTiafoe #USClay pic.twitter.com/iUss6Yjq3I

Tennis TV (@TennisTV) April 7, 2024

HOUSTON CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES

The post Χιούστον: Πρώτος τίτλος στο χώμα για Σέλτον (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα