Γαλλία: Μεγάλη νίκη για την Γραμματικοπούλου

Πρεμιέρα με νίκη έκανε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο ITF Pro τουρνουά των 75.000 δολαρίων στη Γαλλία, και μάλιστα με ανατροπή! Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της 21χρονης Αυστραλής, Ολίβια Γκαντέτσκι, με 4-6, 7-6(2), 7-5, και πέρασε στις “16”.

Μετά από 2 ώρες και 13 λεπτά αγώνα στο Court 2 των εγκαταστάσεων, η No218 του κόσμου κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη,

και να δώσει συνέχεια στις προσπάθειές της. Τέλειωσε το ματς με 8 άσους και 11 διπλά λάθη, ενώ πέρασε και το 61% από τα πρώτα service της.

Από την άλλη, η No7 του ταμπλό ολοκλήρωσε το ματς με τέσσερις άσους και 11 διπλά λάθη, και έσωσε μόλις 3/9 BP της Βαλεντίνης. Η ίδια κατάφερε να αποσοβήσει 11/17(!) απειλές από την αντίπαλή της, κάτι που αποτέλεσε και κλειδί για τη σημερινή επικράτηση.

Στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει είτε την 23χρονη Γαλλίδα, Μάργκο Ρουβρουά, είτε την 18χρονη Ρωσίδα qualifier, Έλενα Πριντάνκινα. Με την τελευταία μάλιστα η Γραμματικοπούλου θα συνεργαστεί και στα διπλά, όντας από κοινού στο No3 του ταμπλό.

Στην πρεμιέρα τους θα αντιμετωπίσουν τις Νταϊάνα Μαρτσισνκέβιτσα (Λετονία) και Ιουστίνα Μικιουλσκιούτε (Λιθουνία) στοχεύοντας στην πρώτη τους νίκη, και φυσικά στην πρόκριση για τα προημιτελικά του γαλλικού τουρνουά.

The post Γαλλία: Μεγάλη νίκη για την Γραμματικοπούλου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα