Η ανακοίνωση της WTA για τον αποκλεισμό των Ρωσίδων και των Λευκορωσίδων

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η WTA σχετικά με τον αποκλεισμό των Ρωσίδων και των Λευκορωσίδων τενιστριών από το επερχόμενο WTA 250 τουρνουά στην Πράγα, έπειτα από από καθυστερημένη κυβερνητική παρέμβαση.

Μάλιστα, η αστυνομία της Τσέχικης Δημοκρατίας σταμάτησαν μία Ρωσίδα παίκτρια (της οποίας το όνομα για την ώρα δεν έχει αποκαλυφθεί) στο αεροδρόμιο, πριν η ίδια αγωνιστεί στο τουρνουά της Πράγας, και την απέλασαν.

“Η ανακοίνωση

της WTA σχετικά με τις αθλήτριες που τους απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τσεχία:

Η WTA καταδικάζει κατηγορηματικά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κατακριτέες ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης. Η WTA συνεχίζει επίσης να υποστηρίζει τους Ουκρανούς αθλητές του Tour – καθώς και όλους τους αθλητές της WTA – που αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις ως επαγγελματίες , ενώ πολλοί από τους αγαπημένους τους, αλλά και η ίδια η χώρα τους, αντιμετωπίζουν επιθέσεις από τη Ρωσία.

Μεμονωμένες τενίστριες της WTA, των οποίων η εθνικότητα είναι είτε από Ρωσία, είτε Λευκορωσία, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στο Tour, σε ουδέτερες διοργανώσεις. Παρά την ουδετερότητά αυτή, ορισμένες τενίστριες της WTA στερούνται από τις τσεχικές κυβερνητικές αρχές τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο WTA 250 τουρνουά, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Πράγα την επόμενη εβδομάδα.

Οι κανόνες της WTA ορίζουν πως όλες οι παίκτριες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται στα τουρνουά της WTA, με βάση αποκλειστικά την αξία τους και χωρίς καμία διάκριση. Θα συνεχίσουμε να επιβλέπουμε την κατάσταση και να συνυπολογίζουμε όλες τις σημαντικές εκτιμήσεις γύρω από αυτά τα περίπλοκα γεωπολιτικά ζητήματα”.

WTA statement pertaining to athletes denied entry into Czech Republic:

The WTA emphatically condemns the war in Ukraine and the reprehensible actions of the Russian government. The WTA also continues to support the Tour’s Ukrainian athletes – as well as all WTA athletes – who…

wta (@WTA) July 28, 2023

The post Η ανακοίνωση της WTA για τον αποκλεισμό των Ρωσίδων και των Λευκορωσίδων appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα