Η κλήρωση των Τζόκοβιτς, Αλκαράθ στη Μελβούρνη

Πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, η κλήρωση του πρώτου Grand Slam της σεζόν και πλέον όλοι μετρούν αντίστροφα για την έναρξη των αγώνων στη Μελβούρνη, την Κυριακή (14/01).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποδείχθηκε ιδιαίτερα άτυχος, αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον πρώην Top10, Ματέο Μπερετίνι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης ενώ από τις αναμετρήσεις του 1ου γύρου ξεχωρίζουν επίσης και οι αγώνες: Τιαφό-Τσόριτς, Ντε Μινόρ-Ράονιτς, Ντιμιτρόφ-Φούτσοβιτς, Αλιασίμ-Τιμ, Αλκαράθ-Γκασκέ.

Το 2023, δύο τενίστες κέρδισαν τα

4 Majors της χρονιάς, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αγωνίζεται και στους τέσσερις τελικούς, κατακτώντας τους τίτλους σε Μελβούρνη, Παρίσι και Νέα Υόρκη ενώ ο Κάρλος Αλκαράθ κατάφερε στο Λονδίνο να βάλει “στοπ” στο ημερολογιακό Grand Slam του Σέρβου.

Ο 36χρονος από το Βελιγράδι, 10 φορές πρωταθλητής του Australian Open, στοχεύει στον 25ο Grand Slam της καριέρας του, έχοντας φοβερή παράδοση στην Αυστραλία με 28 σερί νίκες στο πρώτο Major της χρονιάς.

Στον 1ο γύρο της διοργάνωσης, ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τενίστα προερχόμενο από τα προκριματικά ενώ στους “64” θα περιμένει έναν Αυστραλό εκ των Ποπίριν-Πόλμανς.

Άντι Μάρει και Γκάελ Μονφίς είναι πιθανοί αντίπαλοι του Σέρβου στον 3ο γύρο ενώ 20-Μαναρινό, Βαβρίνκα και 16-Σέλτον είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι στη φάση των “16”.

Στο quarter του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο βρίσκονται οι 7-Στέφανος Τσιτσιπάς και 12-Τέιλορ Φριτς ενώ στα ημιτελικά ο Νόλε διασταυρώνεται με τους 4-Σίνερ και 5-Ρούμπλεφ.

Ο Τζόκοβιτς ηττήθηκε στο United Cup από τον Άλεξ ντε Μινόρ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Australian Open κι αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Σέρβου επί Αυστραλιανού εδάφους από το 2017! Το πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζει στον καρπό, είναι ίσως ο μοναδικός πονοκέφαλος για τον υπερπρωταθλητή, όσον αφορά τις πιθανότητες που έχει για έναν ακόμη τίτλο, τον 11ο, στη Μελβούρνη.

King of Melbourne. Who will it be this year? pic.twitter.com/oFqnvg8wrf

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 11, 2024

Όσον αφορά τον Κάρλος Αλκαράθ που προτίμησε να μην παίξει σε κάποιο τουρνουά προετοιμασίας στο ξεκίνημα της χρονιάς και να ταξιδέψει απευθείας στη Μελβούρνη, η πρεμιέρα του Happy Slam τον φέρνει αντιμέτωπο με τον γερόλυκο, Ρισάρ Γκασκέ σε ένα απαιτητικό τεστ για τον νεαρό Ισπανό.

Το Νο2 του ταμπλό που δεν αγωνίστηκε πέρυσι στην Αυστραλία λόγω προβλήματος στον προσαγωγό, μετά την πρεμιέρα περιμένει στο 2ο γύρο το νικητή του αγώνα Έβανς-Σονέγκο ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον 31-Αλεξάντερ Μπούμπλικ.

14-Τόμι Πολ και 24-Γιαν Λενάρντ Στρουφ είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι του Καρλίτο στους “16” του θεσμού ενώ στα προημιτελικά ο 20χρονος συναντά έναν εκ των 6-Ζβέρεφ ή 11-Ρουντ πριν την πιθανή τιτανομαχία με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά.

pic.twitter.com/QrtXpD2OtQ

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 11, 2024

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S | SHCEDULE (+9h)

The post Η κλήρωση των Τζόκοβιτς, Αλκαράθ στη Μελβούρνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα