Βιλάντερ: “Ίσως ήταν η τελευταία φορά που επέστρεψε ο Ναδάλ”

Ο πρώην Νο1 του κόσμου και πλέον αναλυτής του Eurosport, Ματς Βιλάντερ εξέφρασε τις ανησυχίες του για την απόσυρση του Ράφα Ναδάλ από το φετινό Australian Open, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι αυτή “ήταν μάλλον η τελευταία φορά που επέστρεψε από τραυματισμό”. 

Θυμίζουμε ότι ο 37χρονος Ισπανός υπέστη τραυματισμό στα προημιτελικά του Brisbane

International, κατά τη διάρκεια της αναμέτρηση με τον Τζόρνταν Τόμπσον, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός από το πρώτο Grand Slam της σεζόν στη Μελβούρνη. 

“Ήταν εξαιρετικά θλιβερά νέα”, είπε ο Βιλάντερ. “Προφανώς ήταν τα πιο θλιβερά νέα για τον ίδιο γιατί στους πρώτους τρεις αγώνες μετά την επιστροφή του έπαιξε πολύ καλά. Ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ματς με τον Ντόμινικ Τιμ, ήταν ακόμα καλύτερος κόντρα στον Τζέισον Κούμπλερ και μετά με τον Τόμπσον έχασε τρία match-points.”

“Μπορεί να έχασε αυτές τις τρεις ευκαιρίες σε εκείνο το σημείο του αγώνα. Όλοι το έχουμε πάθει αυτό στην καριέρα μας. Όσο μεγαλώνεις ασκείς περισσότερη πίεση στον εαυτό σου. Ξυπνούσαμε πάντα με δύσκολους τραυματισμούς, όμως αυτός ο τραυματισμός που έχει τώρα, είναι τόσο διαφορετικός από αυτούς που έχουν άλλοι παίκτες στο Tour. Θέλω να πω με αυτό ότι όσο μεγαλώνεις συνειδητοποιείς ότι δεν είναι μόνο ο αστράγαλος, το γόνατο και ο μυς, αλλά είναι και οι μικρότεροι μύες του σώματος του όλα αυτά τα χρόνια.”

“Είναι ένας παίκτης που σπάνια έβγαζε όλη τη σεζόν. Τον έχουμε συνηθίσει να επιστρέφει από τραυματισμούς ξανά και ξανά και ίσως τώρα στα 37 του είναι η τελευταία φορά που μπόρεσε να επιστρέψει.”

“Ο τρόπος που παίζει ο Ναδάλ είναι ο κύριος λόγος που βλέπουμε παίκτες με πάθος όπως ο Κάρλος Αλκαράθ ή ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Εννοώ ότι κατά την άποψή μου, ο Ράφα Ναδάλ είναι αυτός που έχει επηρεάσει τη νεότερη γενιά περισσότερο από τον Ρότζερ Φέντερερ ή τον Νόβακ Τζόκοβιτς για τον τρόπο που αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Ένας τέτοιος αθλητής που προσπαθεί πάντα πολύ σκληρά, ίσως προσπαθεί περισσότερο από όσο έπρεπε. Ωστόσο, νομίζω ότι θέλουμε να δούμε κάτι παρόμοιο και στα νέα παιδιά και ο Ράφα είναι ο κύριος λόγος για μένα.”

The post Βιλάντερ: “Ίσως ήταν η τελευταία φορά που επέστρεψε ο Ναδάλ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα