Ηράκλειο: Αποκλεισμός στις λεπτομέρειες για Λάκη

Η πορεία της Μιχαέλα Λάκη στο χωμάτινο τουρνουά ITF των 40.000 δολαρίων στο Ηράκλειο της Κρήτης σταμάτησε πάνω στην 16χρονη και ανερχόμενη Τσέχα, Μπρέντα Φρουβίρτοβα η οποία επικράτησε με 6-3, 7-5 μετά από μια ώρα και 42 λεπτά, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Το παιχνίδι ήταν αρκετά “κλειστό” με την Λάκη να κάνει μια

μεγάλη προσπάθεια και στα 2 set, αλλά να χάνει κρίσιμους πόντους και παράλληλα την πρόκριση, ωστόσο και στα δύο σκέλη του αγώνα έδειξε πολύ καλά στοιχεία από το πνευματικό παιχνίδι της μένοντας κοντά στο σκορ. 

Η Φρουβίρτοβα έφτασε πρώτη σε break, στην αρχή του αγώνα παίρνοντας προβάδισμα με 2-1, με την Λάκη όμως να απαντάει άμεσα ισοφαρίζοντας σε 2-2, αλλά με νέο break η Τσέχα έκανε το 3-2 και στη συνέχεια το 4-2. Από εκεί και πέρα οι δύο τενίστριες κράτησαν το service τους με την Φρουβίρτοβα να κατακτά το 1ο set με 6-3 κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο set η Τσέχα βρήκε και πάλι πρώτη break (2-0), όμως και πάλι η Λάκη κατάφερε να το πάρει άμεσα πίσω μειώνοντας σε 2-1, με την Τσέχα όμως να φτάνει και σε δεύτερο break στο set παίρνοντας και πάλι διαφορά 2 games (3-1). 

H Λάκη συνέχιζε να πιέζει το service της Τσέχας με αποτέλεσμα να φτάσει και πάλι σε break-back μειώνοντας σε 3-2, για να ακολουθήσουν ακόμα δύο breaks, ένα από κάθε πλευρά με την Φρουβίρτοβα να προηγείται με 4-3 και στη συνέχεια η Λάκη με το πρώτο της hold στο παιχνίδι να ισοφαρίζει σε 4-4. 

Στη συνέχεια η Φρουβίρτοβα έκανε το 5-4 και αμέσως μετά έφτασε και σε match-point το οποίο όμως η Λάκη το έσβησε σημειώνοντας εξαιρετικούς πόντους με πολύ όμορφο παιχνίδι πάνω στις γραμμές (5-5). 

Μάλιστα στο 11ο game η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 15/30, αλλά η Τσέχα με 3 σερί πόντους έκανε το 6-5 και στη συνέχεια με ένα ακόμα break (7/12 συνολικά) έφτασε στη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά. 

The post Ηράκλειο: Αποκλεισμός στις λεπτομέρειες για Λάκη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα