Ιστορική νίκη για Στέφανο! – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να γράφει ιστορία. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, στον 1ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, κι έγινε ο πρώτος Έλληνας που το καταφέρνει μετά το 2007!

Ιστορικής σημασίας νίκη πέτυχε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αυτήν την στιγμή Στέφανος Τσιτσιπάς, στο ντεμπούτο του για φέτος στο Γαλλικό Όπεν. Ο 19χρονος επιβλήθηκε στα τέσσερα σετ του Κάρλος Ταμπερνέρ και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του θεσμού!

Από το

2007 και την νίκη του Κωνσταντίνου Οικονομίδη επί του Κρις Γκουτσιόνε στον 1ο γύρο του Γαλλικού Όπεν είχαμε να δούμε Έλληνα τενίστα να προκρίνεται σε 2ο γύρο Major διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως, συνεχίζει να γράφει ιστορία, αφού “έσπασε” κι αυτό το στοιχειωμένο ρεκόρ του Ελληνικού τένις, κερδίζοντας τον Ισπανό προερχόμενο από τα προκριματικά Κάρλος Ταμπερνέρ, στον 1ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, περνώντας έτσι στους “64” καλύτερους του χωμάτινου Grand Slam για φέτος.

Ο Έλληνας επιβλήθηκε του Νο194 της παγκόσμιας κατάταξης με 7-5, 6-7(5), 6-4, 6-3 μετά από 3 ώρες και 35 λεπτά σπουδαίας μάχης και περιμένει πλέον τον… Ντομινίκ Τιμ για ένα blockbuster αγώνα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης στο Παρίσι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το πρώτο σετ της αναμέτρησης χαρακτηρίστηκε από τα πολλά σκαμπανεβάσματα των δυο αθλητών.

Ο μεν Στέφανος, αν και ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς τον αγώνα και προηγήθηκε με 5-2, είδε την απόδοσή του να πέφτει στην συνέχεια και τον αντίπαλό του να ανεβάζει κατακόρυφα ρυθμό, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να “κλείσει” άνετα το σετ και το σκορ να γίνεται 5-5.

Ο Κάρλος Ταμπερνέρ μπόρεσε να εξισορροπήσει τα πολλά αβίαστα λάθη που έκανε στην αρχή του αγώνα βγάζοντας κάποιους εξαιρετικούς winners, για να φέρει το ματς στα ίσια και να απειλήσει τον Έλληνα πρωταθλητή.

Όμως, η διαφορά ποιότητας φάνηκε σε εκείνο το σημείο, καθώς ο “Στεφ” έδειξε χαρακτήρα και τελείωσε με δυο σερί γκέιμς την υπόθεση πρώτο σετ, εκμεταλλευόμενος το πρώτο του σετ πόιντ στο ματς, στο σερβίς του Ισπανού μάλιστα, κάνοντας το 7-5 μετά από 1 ώρα αγώνα.

Το δεύτερο σετ, ήταν ακόμη πιο αγχωτικό για τους δυο τενίστες, μιας και πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, μέχρι που εν τέλει το δεύτερο κομμάτι του ματς οδηγήθηκε στην ρώσικη ρουλέτα του τάι μπρέικ.

Αφού ο μεν Στέφανος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί καμία ευκαιρία για μπρέικ που δημιούργησε(0/3) στο σετ, κι ο δε Ταμπερνέρ, επίσης δεν μπόρεσε να πάρει κεφάλι στο σκορ ποτέ έχοντας 0/2 μπρέικ πόιντς, οι δυο τενίστες έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρεικ.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς μπήκε φουριόζος και προηγήθηκε με 4-1. Η συνέχεια, όμως, μόνο ανάλογη δεν ήταν, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής απόλεσε το προβάδισμά του στο άψε-σβήσε και είδε τον Ισπανό αντίπαλό του να γυρίζει “τούμπα” την κατάσταση.

Ο Ταμπερνέρ κέρδισε τους επόμενους έξι από τους επτά πόντους που παίχτηκαν και κατέκτησε εντυπωσιακά και μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το δεύτερο σετ με 6-7(5), για να ισοφαρίσει σε 1-1 και να βάλει φωτιά στο παιχνίδι!

Ο “Στεφ” όμως, δεν πτοήθηκε. Αν και το μομέντουμ φαινόταν να βρίσκεται στην πλευρά του Ισπανού qualifier, ο 19χρονος πρωταθλητής μας μπήκε αποφασισμένος στο τρίτο σετ της αναμέτρησης και πήρε το προβάδισμα με 2-1.

Ο Τσιτσιπάς έκανε το πολυπόθητο μπρέικ που έψαχνε στις αρχές του τρίτου κομματιού του ματς, εκμεταλλευόμενος την τρίτη ευκαιρία για μπρέικ που δημιούργησε στο σερβίς του Ταμπερνέρ σε αυτό το σετ, και αφού προηγήθηκε με 3-1, δεν δυσκολεύτηκε λίγα λεπτά αργότερα να πανηγυρίσει την κατάκτηση του σετ, γινόμενος παράλληλα εκ νέου το μεγάλο φαβορί για την νίκη.

Ο Τσιτσιπάς δεν ήθελε να μπει σε περιπέτειες και να σταλεί η αναμέτρηση σε πέμπτο και καθοριστικό σετ, για αυτό ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο τέταρτο σετ του αγώνα, κάνοντας μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ, στέλνοντας το μήνυμά του στον Κάρλος Ταμπερνέρ, πως δεν πρόκειται να κερδίσει κάτι περισσότερο από αυτό το ματς.

Ο “Στεφ” από εκεί και έπειτα ήταν άρτιος όταν σέρβιρε και εκ του ασφαλούς έφτασε στην σπουδαία αυτήν νίκη, χάνοντας μόλις τρεις πόντους στο σερβίς του σε αυτό το σετ.

Ο Έλληνας προηγήθηκε με 5-3 και σαν να μην έφτανε αυτό, έκανε ακόμη ένα μπρέικ και τελείωσε εντυπωσιακά την αναμέτρηση πανηγυρίζοντας την παρθενική του είσοδο σε 2ο γύρο Grand Slam.

Δευτέρα 28/5: 1ος Γύρος Ρολάν Γκαρός, Άνδρες

Tsitsipas (Greece) beat Taberner (Spain) 7-5, 6-7(5), 6-4, 6-3

Garcia Lopez (Spain) beat Wawrinka (Switzerland) 6-2, 3-6, 4-6, 7-6(5), 6-3

Paire (France) beat Carballes Baena (Spain) 6-3, 6-7(3), 7-6(9), 6-1

Gulbis (Latvia) beat Muller (Luxembourg) 2-6, 6-4, 6-4, 6-3

Khachanov (Russia) beat Haider-Maurer (Austria) 7-6(0), 6-3, 6-3

Lajovic (Serbia) beat Vesely (Czech Republic) 6-3, 6-1, 6-3

Trungelliti (Argentina) beat Tomic (Australia) 6-4, 5-7, 6-4, 6-4

Norrie (Great Britain) beat Gojowczyk (Germany) 6-1, 2-0 ret.

French Open Men’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ιστορική νίκη για Στέφανο! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα