Για δύο τίτλους η Παναγιωτίδου – Τελικός στο διπλό για την Μάγια

18:43 8/9/2023 - Πηγή: Tennis24

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου συνέχισε την εξαιρετική της πορεία, που έχει αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα στο διεθνές τουρνουά ITF Juniors (J30) στην πόλη Πέγια του Κοσόβου, με την 15χρονη Ελληνίδα τενίστρια του ΟΑ Θεσσαλονίκης να φτάνει σε δεύτερο σερί διπλό τελικό. 

Την Παρασκευή το μεσημέρι η Παναγιωτίδου κέρδισε στον ημιτελικό την Μαρία Τσιρώνη (που επίσης είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο τουρνουά), με 6-1, 7-5 και πέρασε στον τελικό φτάνοντας τις

10 σερί νίκες μέσα σε δύο εβδομάδες και μάλιστα χωρίς να χάσει set (20-0). 

Εκεί θα βρει και πάλι την κατά 2 χρόνια μεγαλύτερή της Γκρεσί Μπαϊρί από την Αλβανία, η οποία με τη σειρά της κέρδισε την συμπαίκτρια της στα διπλά, Αλεξάνδρα Μάγια με 6-2, 7-5. Θυμίζουμε ότι στον τελικό του περασμένου Σαββάτου η Παναγιωτίδου είχε επικρατήσει με 6-2, 6-0 της Μπαϊρι κατακτώντας τον τίτλο. 

Εκτός από τον τελικό στο μονό, η Παναγιωτίδου μαζί με την 13χρονη αδελφή της, Λυδία, θα αγωνιστούν στον τελικό του διπλού-επίσης για δεύτερη σερί εβδομάδα στο τουρνουά-μετά από τη νίκη τους στον ημιτελικό της Παρασκευής κόντρα στις Μαρία Ιβάνκοβιτς (Κροατία) και Κάγια Νάιζερ (Σλοβενία) με 4-6, 6-3, 11-9.

Στον τελικό τα δύο κορίτσια θα αντιμετωπίσουν τη συμπατριώτισσά τους Αλεξάνδρα Μάγια, που μαζί με την Μπαϊρί νίκησαν αρχικά τις Ντεφνέ Αϊντεμίρ (Τουρκία) και Λουίζα Φουζίλ (Σλοβενία) με 7-5, 6-2, σ’ ένα παιχνίδι που ξεκίνησε την Πέμπτη αλλά διακόπηκε (7-5, 6-1) λόγω σκότους και συνεχίστηκε την Παρακευή, ενώ στη συνέχεια κέρδισαν στον ημιτελικό και τις Έλενα Παλιούρα και Γιάνα Μποζίνοφσκα (Σκόπια) με 7-5, 6-3. 

Νωρίτερα Παλιούρα και Μποζίνοφσκα είχαν αγωνιστεί στο εξ’ αναβολής παιχνίδι (αναβλήθηκε την Πέμπτη λόγω σκότους) της προημιτελικής φάσης κερδίζοντας τις Μαρία Τσιρώνη και Ελένη Χατζηαβραάμ με 7-6(4), 6-0. 

Στην κατηγορία των αγοριών η Νίκος Χατζηαβραάμ αγωνίστηκε στον ημιτελικό κόντρα στον Νο3 του ταμπλό Αμάρα Χουσεΐνοβιτς από τα Σκόπια όπου παρά τη μεγάλη προσπάθεια (ειδικά στο 1ο set) έμεινε εκτός τελικού χάνοντας με 7-6(3), 6-0. 

Ο 16χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος έπαιξε 3 αγώνες στο σημερινό πρόγραμμα (ένα μονό, δυο διπλά), μαζί με τον Σλοβένο Μπλαζ Στεμπάι (φιναλίστ την περασμένη εβδομάδα στην Πέγια) αγωνίστηκαν αρχικά στον εξ’ αναβολής προημιτελικό κόντρα στους Βρετανούς Κάσεϊ Ντρέικ και Όλιβερ Πέιτζ επικρατώντας με 6-4, 1-6, 10-6, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στο court για τον ημιτελικό κόντρα στους Τούρκους Μαρς Αργκούν και Εγκεμέν Καραμάν όπου λύγισαν με 7-5, 6-3 μένοντας εκτός τελικού. 

The post Για δύο τίτλους η Παναγιωτίδου – Τελικός στο διπλό για την Μάγια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα