Κύπρος: Εκτός τελικού η Σακελλαρίδη

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη έδωσε μάχη στον ημιτελικό του Σαββάτου κόντρα στην 19χρονη Βελγίδα και Νο330 του κόσμου, Χάνε Βαντεβίνκελ η οποία επικράτησε με 7-6(2), 7-5 μετά από μία αναμέτρηση που κράτησε 2 ώρες και 18 λεπτά παίρνοντας το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά ITF των 25.000 δολαρίων που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα (20-26/11) στη Λεμεσό. 

Ο ημιτελικός είχε δραματική εξέλιξη τόσο στο 1ο, όσο και στο 2ο set στο οποίο μάλιστα η Σακελλαρίδη προηγήθηκε

με διπλό break, αλλά και με τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει για την ισοφάριση στα sets, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το service της με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα και να βρεθεί εκτός τελικού. 

Η Βελγίδα, η οποία κέρδισε μόλις 7 πόντους περισσότερους από την Σακελλαρίδη (77-70) προηγήθηκε τρεις φορές με break στο 1ο set (2-1, 4-3, 5-4), αλλά και στις τρεις η 20χρονη Ελληνίδα τενίστρια είχε την απάντηση (3-3, 4-4, 5-5) με τις δύο ημιφιναλίστ να οδηγούνται στο ti-break εκεί όπου μετά το αρχικό 2/2 ακολούθησαν 5 αναπάντητοι πόντοι από την Βαντεβίνκελ και με 7/3 έκανε το πρώτο βήμα για τον τελικό (1-0).

Στο 2ο set η Σακελλαρίδη μπήκε καλύτερα στο court παίρνοντας μάλιστα προβάδισμα με διπλό break (4-1), ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει το 5-1, με την Βαντεβίνκελ να παίρνει πίσω το ένα από τα δύο χαμένα service (4-2) και με hold στη συνέχεια να μειώνει σε 4-3. 

Η Σακελλαρίδη πήρε τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει για το set (5-4), όμως με νέο break η Βαντεβίνκελ ισοφάρισε σε 5-5 και με hold αμέσως μετά προηγήθηκε με 6-5 για να κλείσει το ματς με ένα ακόμη break εξασφαλίζοντας μια θέση στον τελικό. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει την ελληνικής καταγωγής συμπατριώτισσά της, Σοφία Κοστούλαμ η οποία επικράτησε της Νο2 του ταμπλό, Αναστασία Ζαχάροβα με 6-2, 7-5 παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής.

The post Κύπρος: Εκτός τελικού η Σακελλαρίδη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα