ΜΑΓΙΚΟΣ ΣΙΝΕΡ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΪΑΜΙ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ Νο2 (vids)

Ο απίθανος Γιάνικ Σίνερ έκανε ό,τι ήθελε στον τελικό κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και με 6-3, 6-1 σε μόλις 74 λεπτά κατέκτησε τον τίτλο στο Miami Open για 1η φορά στην καριέρα του, ενώ παράλληλα από την Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο2 του κόσμου σημειώνοντας νέο career high! 

MIAMI MASTERY

The moment @janniksin defeated Grigor Dimitrov to become the first Italian man to win the #MiamiOpen

title! pic.twitter.com/9W8111FvHQ

Tennis TV (@TennisTV) March 31, 2024

Ο 22χρονος έφτασε τους 2 τίτλους σε ATP Masters 1000 στην καριέρα του μετά από περσινό τουρνουά στο Τορόντο, τους 13 ATP συνολικά, αλλά και τους 3 μέσα στο 2024 μετά το Australian Open και το Ρότερνταμ. Παράλληλα ο Ιταλός βελτίωσε ακόμα περισσότερο το φετινό ρεκόρ του σημειώνοντας την 22η νίκη του σε 23 αγώνες! 

Ο σχεδόν αλάνθαστος Ιταλός (μόλις 9 αβίαστα λάθη), τελείωσε τον τελικό με 4 άσους (ένα διπλό λάθος) κέρδισε το 88% των πόντων πίσω από το πρώτο service (21/24) και το 63% στο δεύτερο, έσβησε το μοναδικό break-point του Ντιμιτρόφ ενώ από την πλευρά του εκμετελλεύτηκε τις 4 από τις 8 ευκαιρίες για break. 

Ο Σίνερ ήταν εντυπωσιακός και στις επιστροφές με το ποσοστό του να φτάνει το 44%(!), αλλά και απόλυτος στις όποιες φορές ανέβηκε στο φιλέ κερδίζοντας και τους 5 πόντους που διεκδίκησε, ενώ σημείωσε 3 winners λιγότερους από τον Ντιμιτρόφ (15-18). 

Ο τελικός ξεκίνησε με τον Σίνερ να μην βρίσκει εύκολα πρώτο service, αλλά και να δέχεται επιθέσεις από τον Ντιμιτρόφ στο δεύτερο, γεγονός που έφεραν τον Βούλγαρο μπροστά στην πρώτη (και μοναδική) ευκαιρία για break με τον Σίνερ όμως να το σβήνει ισοφαρίζοντας σε 2-2. 

HOW DOES HE DO THAT

Top notch, @janniksin #MiamiOpen pic.twitter.com/uscOBmYTGr

Tennis TV (@TennisTV) March 31, 2024

Από εκεί και πέρα ο Ιταλός κυριάρχησε παντού. Έχοντας το απόλυτο στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (13/13) άρχισε να πιέζει το service του Ντιμιτρόφ βρίσκοντας το πρώτο break του τελικού κάνοντας το 3-2 και στη συνέχεια με εύκολο hold το 4-2. 

Μάλιστα στο 7ο game είχε και πάλι ευκαιρία να κάνει νέο break, όμως ο Ντιμιτρόφ έσβησε και τα 2 break-points του Ιταλού μειώνοντας σε 4-3. Ωστόσο, αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο 1ο set με τον Σίνερ να κατακτά τα επόμενα 2 κλείνοντας το set με νέο break (6-3) και παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του τελικού τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον Ιταλό, ο οποίος παραχώρησε μόλις 3 πόντους πίσω από το service του, την ίδια ώρα που ο Ντιμιτρόφ κέρδιζε συνολικά μόλις 9 από το δικό του. 

Raise it up @janniksin #MiamiOpen pic.twitter.com/qVp5f7J0js

Tennis TV (@TennisTV) March 31, 2024

Ο Βούλγαρος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, με τον Σίνερ να κατακτά τα 5 επόμενα games και μαζί τον 1ο Miami Open στην καριέρα του. 

MIAMI OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-6h)

The post ΜΑΓΙΚΟΣ ΣΙΝΕΡ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΪΑΜΙ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ Νο2 (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα