Με ψυχή… Ελληνική!

Μια ακόμη σπουδαία ημέρα για το ελληνικό τένις αφού Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη αγωνίζονται back to back στο Court 18 του Roland Garros, έχοντας πολύ δύσκολα εμπόδια για την πρόκριση στον 3ο γύρο του Γαλλικού Όπεν

Μετά την παρθενική τους νίκη στο Παρίσι, Στέφανος και Μαρία θα προσπαθήσουν για την υπέρβαση στον δεύτερο αγώνα τους στο χωμάτινο Major.

Οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του ελληνικού τένις, θα αγωνιστούν στο Court 18 των εγκαταστάσεων,

με τον Τσιτσιπά αρχικά να αντιμετωπίζει (περίπου στις 16:00GR) τον 7-Ντόμινικ Τιμ και στη συνέχεια η Μαρία Σάκκαρη να τίθεται αντιμέτωπη με την 23-Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο.

Η αναμέτρηση του Στέφανου με τον Τιμ είναι το πρώτο θέμα στο επίσημο site της διοργάνωσης (rolandgarros.com), ως ο αγώνας της ημέρας και σε αυτό βοήθησε σίγουρα η προηγούμενη συνάντησή τους όπου ο 19χρονος Έλληνας έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τον Αυστριακό στα προημιτελικά του Barcelona Open.

Ο Τιμ είναι δύο συνεχόμενες χρονιές ημιφιναλίστ στο Παρίσι και θα παρουσιαστεί πιο “ψιλιασμένος” σε σχέση με τη Βαρκελώνη, όταν αντιμετώπισε για πρώτη φορά τον διψασμένο Τσιτσιπά.

Ο νικητής θα διασταυρωθεί με τον αντίστοιχο της αναμέτρησης Γκούλμπις-Μπερετίνι στη φάση των “32”.

Αμέσως μετά τον αγώνα Τσιτσιπά-Τιμ, στο Court 18 θα μπουν οι Μαρία Σάκκαρη και Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο οι οποίες θα συναντηθούν για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο Γαλλικό Όπεν και για 3η σερί σεζόν σε Grand Slam.

Πέρυσι, η 29χρονη Ισπανίδα είχε κερδίσει 6-4, 6-2 την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στον 1ο γύρο, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες συναντήσεις με τη Μαρία μετά την επικράτηση στο 2ο γύρο του Australian Open 2016.

Πλέον, η Σάκκαρη βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση και σε συνδυασμό με την αστάθεια που παρουσιάζει η Σουάρε Ναβάρο τελευταία στο χώμα, μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να πανηγυρίσει μια σπουδαία πρόκριση στον επόμενο γύρο όπου περιμένει μια εκ των 14-Κασάτκινα-Φλίπκενς.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας, ξεχωρίζουν οι αγώνες των Τζόκοβιτς, Νισικόρι, Χάλεπ, Βοζνιάκι, Γκοφάν, Ζβέρεφ, Ντιμιτρόφ και Μονφίς.

Ο Νόλε θα αγωνιστεί στο Suzanne Lenglen με αντίπαλο τον νεαρό Ισπανό, Ζαμέ Μιούαρ ενώ ο Νισικόρι θα έχει δύσκολο έργο στο κεντρικό court κόντρα στον γηπεδούχο και απρόβλεπτο Μπενουά Περ.

Τον πρώτο της αγώνα στο θεσμό θα δώσει το Νο1 των γυναικών, Σιμόνα Χάλεπ αντιμετωπίζοντας στο ξεκίνημα του προγράμματος την Άλισον Ρίσκ.

Δυνατό τεστ για τον Σάσα Ζβέρεφ απέναντι στον ποιοτικό Ντούσαν Λάγιοβιτς ενώ δύσκολο ματς περιμένει τον Γκάελ Μονφίς κόντρα στον Μάρτιν Κλίζαν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τετάρτης με ωρα έναρξης 12:00GR-EurosportCourt Philippe CHATRIER
Simona HALEP (ROU) [1] v Alison RISKE (USA)
Kei NISHIKORI (JPN) [19] v Benoit PAIRE (FRA)
Georgina GARCIA PEREZ (ESP) v Caroline WOZNIACKI (DEN) [2]
Lucas POUILLE (FRA)[15] v Cameron NORRIE (GBR)Court Suzanne LENGLEN
Viktoria KUZMOVA (SVK) v Elina SVITOLINA (UKR)[4]
Jaume MUNAR (ESP) v Novak DJOKOVIC (SRB) [20]
David GOFFIN (BEL)[8] v Corentin MOUTET (FRA)
Alizé CORNET (FRA)[32] v Pauline PARMENTIER (FRA)Court 1
Petra KVITOVA (CZE) [8] v Lara ARRUABARRENA (ESP)
Dusan LAJOVIC (SRB) v Alexander ZVEREV (GER) [2]
Martin KLIZAN (SVK) v Gael MONFILS (FRA)[32]
Daria KASATKINA (RUS) [14] v Kirsten FLIPKENS (BEL)Court 18
Zarina DIYAS (KAZ) v Naomi OSAKA (JPN) [21]
Jared DONALDSON (USA) v Grigor DIMITROV (BUL)[4]
Dominic THIEM (AUT)[7] v Stefanos TSITSIPAS (GRE)
Maria SAKKARI (GRE) v Carla SUAREZ NAVARRO (ESP) [23]

Men’s Draw | Women’s Draw | OOP (-1h)

The post Με ψυχή… Ελληνική! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα