Μεντβέντεφ: “Ανυπομονώ για τον τελικό” (vid)

Ευχαριστημένος με την απόδοσή του από το τρίτο set και μετά, και φυσικά με την 6η διαδοχική του νίκη στη Μελβούρνη, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο 27χρονος Ρώσος προκρίθηκε για τρίτη φορά στον τελικό του Australian Open, και εκεί θα διεκδικήσει το 2ο Grand Slam του απέναντι στον Γιανίκ Σίνερ.

“Θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά και λίγα. Προσπάθησα να παλέψω,

έπαιξα πιο επιθετικά επειδή ήμουν κουρασμένος, οπότε ήξερα πως δε μπορούσα να τρέξω για άλλες τρεις ώρες. Βασικά, για να το κάνω αυτό κατάφερα να διατηρηθώ σωματικά, και ένιωσα μέσα στο κορτ ότι είμαι σε καλύτερη κατάσταση από τον Ζβέρεφ.”

Για τον τυχερό πόντο στο tie-break, είπε: “Ναι… τύχη-τύχη. Πιστεύω πως κάθε φορά που πήγαινε για μια πιο χαλαρή επιστροφή, ήταν επειδή πίστευα πως θα σερβίρει στο backhand. Όταν πρόκειται για 200χλμ την ώρα, δεν έχει πολύ χρόνο για να αλλάξεις επιλογή, τουλάχιστον εγώ.

Το side ήταν κόντρα στον άνεμο. Πιστεύω ήταν αρκετά σκληρό, απλά προσπαθούσα να βάλω μέσα τη μπάλα. Δεν βρήκα γεμάτα στο frame, και καθώς έβλεπα το μπαλάκι να ταξιδεύει υπήρχαν δύο εκδοχές. Η μία ήταν να έπεφτε ξανά στη δική μου μεριά, και η άλλη ήταν απλά να κυλήσει στη δική του, και παρακαλούσα να γίνει το δεύτερο (γέλιο).

Ήταν άτυχος σ’ εκείνο το σημείο, μετά στάθηκα ικανός να βγάλω έναν άσο, αλλά αυτό είναι το τένις. Ο Χουρκάτς για να μου κάνει break άγγιξε το δίχτυ. Κέρδισα το set, αλλά αυτά συμβαίνουν.”

Σχετικά με το αν τον έχουν βοηθήσει τα ματς των 5 set που έχει δώσει ως τώρα, είπε: “Πνευματικά 100%. Είμαι πιο δυνατός σε σχέση με το πως άρχισα το τουρνουά, επειδή είδα πως είμαι ικανός να κάνω πράγματα που πίστευα πως δε μπορώ. Επειδή πιο πριν δεν έκαναν όλα αυτά για να μπορώ να είμαι στον τελικό.”

Οπότε, πνευματικά είμαι πιο δυνατός, και περήφανος μ’ ότι έχω καταφέρει. Είναι προτιμότερο να είσαι στον τελικό έχοντας κερδίσει περισσότερα ματς με 4 set και 5 set. Βελτιώνει και τη φυσική σου κατάσταση. Ανυπομονώ για τον τελικό, ώστε να δώσω ξανά το 100% μου.”

Σχετικά με τον τελικό, αλλά και την προϊστορία των αγώνων του με τον Σίνερ, είπε: “Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στο τακτικό κομμάτι όταν με κέρδιζε στα τελευταία 3 παιχνίδια. Έπαιξα καλύτερα στο σερβίς και στα βολέ, ίσως λίγο πιο επιθετικά, αλλά αυτό το κάνει με όλους. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης.

Παίζει καλύτερα σε σχέση με παλιότερα. Νομίζω άρχισε να βελτιώνεται όταν πήρε τον τίτλο στον Καναδά ή κάτι τέτοιο, αλλά ιδιαίτερα προς το τέλος της σεζόν και μετά το παιχνίδι του έχει πάει σ’ άλλο επίπεδο. Οπότε, αν θέλω να τον κερδίσω, θα πρέπει να αναβαθμίσω και εγώ το επίπεδό μου, και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω.”

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Μεντβέντεφ: “Ανυπομονώ για τον τελικό” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα