Μεντβέντεφ: “Δεν μπορούσα να το φανταστώ”

Ο Ντανιίλ Μεντβέτνεφ ήταν ο μεγάλος νικητής του Τορόντο, επικρατώντας στον τελικό του Ράιλι Οπέλκα,  με τον Ρώσο να φτάνει τις 4 κατακτήσεις σε 1000άρια τουρνουά και μάλιστα σε 5 τελικούς, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος Ρώσος που κατακτά τη συγκεκριμένη διοργάνωση μετά το 2000 και τον Μαράτ Σάφιν. 

Ο 25χρονος και Νο2 του κόσμου, τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό κατάφερε να κερδίσει δύο εξαιρετικούς servers χάνοντας συνολικά 11 games

“Δεν θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ αυτό.”, είπε ο Μεντβέντεφ. “Έχω

τέσσερις νίκες σε πέντε τελικούς, που είναι μια εξαιρετική αναλογία. Είμαι απλά χαρούμενος και θέλω να πετύχω περισσότερα.”

“Παίζοντας σε Καναδά και Σινσινάτι στόχος είναι πάντα να κάνω όσες περισσότερες νίκες μπορώ. Ήμουν σε θέση και το έκανα πριν από 2 χρόνια και θα προσπαθήσω να το κάνω ξανά.”

Θυμίζουμε ότι το 2019 ο Μεντβέντεφ είχε φτάσει στον τελικό του Τορόντο, ενώ μια εβδομάδα αργότερα κατέκτησε τον τίτλο στο Σινσινάτι. 

Όσο για τον έτερος φιναλίστ, Ραίλι Οπέλκα, ο Μεντβέντεφ τόνισε: “Ακόμα και σήμερα έπαιξε πολύ καλά. Αγωνίστηκε μέχρι τέλος, έσωσε κρίσιμα break-points. Το να παίξεις στον πρώτο τελικό Masters δεν είναι εύκολο. Εγώ στο πρώτο μου τουρνουά τον Καναδά έκανα μόνο 3 νίκες.”

“Όταν παίζεις κόντρα στον Ράιλι, θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι το πως σερβίρεις, αλλά και το πως επιστρέφεις. Η αλήθεια είναι ότι το service μου δεν πήγε και πολύ καλά σήμερα.”

“Αλλά από την άλλη θεωρώ ότι ήμουν καλός στις επιστροφές. Κατάφερα να τον πιέσω σχεδόν σε όλο τον τελικό. Νομίζω αν δεν κάνω λάθος ότι είχε μόνο 1-2 services-games που πήρε εύκολα. Αυτό πιστεύω έκανε και τη διαφορά.”

“Γνωρίζω πως είναι να παίζεις τον πρώτο σου τελικό. Η εμπειρία είναι το “κλειδί”. Ο Ράιλι, αυτή την εβδομάδα κέρδισε μερικά πράγματα και είμαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά που θα τον δούμε σε τελικό θα είναι πολύ πιο επικίνδυνος.”

Θάνος Σταθόπουλος

The post Μεντβέντεφ: “Δεν μπορούσα να το φανταστώ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα