Μόνιμος νικητής στη Βασιλεία! – VIDEO

Τους δέκα τίτλους στη Βασιλεία έφτασε ο αξεπέραστος Ρότζερ Φέντερερ που επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία και του Άλεξ Ντε Μινόρ στον τελικό της διοργάνωσης!

La decima και στη Βασιλεία!

Μετά τον θρίαμβό του στο Χάλε τη φετινή σεζόν όπου και κατέκτησε τον δέκατο τίτλο του στη γερμανική πόλη, ο Ρότζερ Φέντερερ έγινε…δεκάρης και στην αγαπημένη του Βασιλεία!

Όλα αυτά μετά από μια αψεγάδιαστη και ισοπεδωτική πραγματικά εβδομάδα στην πόλη του όπου κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση όλους τους αγώνες του ενώ είδε και τον Σταν Βαβρίνκα να αποσύρεται από τον προημιτελικό γύρο

κάτι που διευκόλυνε ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Αν και έτσι όπως έπαιξε ο Φεντ αυτήν την εβδομάδα, θα άλλαζαν ιδιαίτερα η ιστορία της διοργάνωσης ακόμα και αν έπαιζε τελικά ο Σταν.

Διότι ο Ρότζερ ήταν απλά μαγευτικός γυρνώντας για πολλοστή φορά τον χρόνο πίσω δείχνοντας πως δεν υπάρχει, ακόμα, απολύτως κανένας αγωνιστικός λόγος να σκέφτεται την απόσυρση.

Ο εξαιρετικός φέτος Άλεξ Ντε Μινόρ έκανε ένα τρομερό τουρνουά φτάνοντας στον πρώτο του τελικό ATP 500 αλλά ο Φέντερερ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, του έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι έχει ακόμα πολλά να μάθει…

Με συνοπτικές διαδικασίες και άψε-σβήσε καταστάσεις, ο Φεντ κέρδισε τον 20χρονο Αυστραλό με 6-2, 6-2 και έφτασε τους 10 τίτλους σε 15 τελικούς στη Βασιλεία, έχοντας τρεις σερί από το 2017 και εντεύθεν!

Τέταρτος φετινός τίτλος για τον “Βασιλιά” του αθλήματος (τρία 500ρια και ένα 1000ρι έχει κερδίσει φέτος) και 103ος συνολικά που σημαίνει ότι υπολείπεται έξι τροπαίων για να ισοφαρίσει το ασύλληπτο ρεκόρ των 109 τροπαίων του Τζίμι Κόνορς!

Δε χωρά και πολλή ανάλυση ο φετινός τελικός της Βασιλείας με την κυριαρχία του Φέντερερ να είναι εμφανέστατη από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο του ματς!

Με επιθετικό τένις υψίστης ποιότητας, κάτι που έδειξε με τρομερή συνέπεια όλη την εβδομάδα, στις πολύ γρήγορες συνθήκες της επιφάνειας του Swiss Indoors που βολεύουν ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του Φέντερερ, ακόμα και ένας δεινός baseliner όπως είναι ο Ντε Μινόρ, δεν βρήκε την παραμικρή λύση.

Μετά από αρκετό καιρό δίχως τίτλο, έχοντας ακόμα “νωπές” τις μνήμες από την τεράστια χαμένη ευκαιρία για Slam στο φετινό Wimbledon, η κατάκτηση της Βασιλείας έρχεται σίγουρα σαν ένα γερό “τονωτικό” για τον Ροτζ που ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το τέλος του 2019 αλλά και την έναρξη του 2020.

Οι πιθανότητες να παίξει στο Paris Masters είναι αρκετές και μάλιστα ίσως τον δούμε εκεί αντιμέτωπο με τον Ράφα Ναδάλ σε ένα ματς που περιμένει με κομμένη την ανάσα όλη η τενιστική κοινότητα!

26 years later, still making memories in Basel @rogerfederer #SwissIndoorsBasel pic.twitter.com/PhwmR8neHH

Tennis TV (@TennisTV) October 27, 2019

SWISS INDOORS BASEL DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

Περισσότερα σε λίγο…

The post Μόνιμος νικητής στη Βασιλεία! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα