Ναδάλ: “Ίσως αυτή είναι η τελευταία μου φορά στην Αυστραλία” (vid)

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου στο Μπρίσμπεϊν τονίζοντας ότι αυτή θα είναι μάλλον η τελευταία του χρονιά στην Αυστραλία ως επαγγελματίας τενίστας. 

“Αυτό που εννοώ όταν λέω ότι θα είναι η τελευταία μου χρονιά στο Tour είναι ότι απλά δεν μπορώ να προβλέψω τι θα συμβεί στο μέλλον”, είπε ο 37χρονος Ισπανός, ο οποίος στην επιστροφή του σε επίσημο αγώνα ηττήθηκε στο διπλό, έχοντας ως παρτενέρ τον Μαρκ Λόπεζ. 

“Είναι προφανές ότι το ποσοστό ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά στην Αυστραλία είναι πολύ μεγάλο. Αλλά αν είμαι εδώ την επόμενη χρονιά μην μου

πείτε: “Είπες ότι αυτή θα είναι η τελευταία σου σεζόν”, γιατί δεν το είπα.”

“Δεν μπορώ να προβλέψω πως θα είμαι τους επόμενους 6 μήνες. Δεν μπορώ να προβλέψω αν το σώμα μου θα μου επιτρέψει να απολαύσω το τένις όσο το απόλαυσα τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν ξέρω αν θα μου επιτρέψει να είμαι ανταγωνιστικός.”

“Εννοώ όχι με τον τρόπο στο να κερδίζω τίτλους και σημαντικά γεγονότα, αλλά με τον τρόπο που με κάνει χαρούμενο και να νιώθω ότι μπορώ να ανταγωνιστώ τον οποιονδήποτε.”

Όσο για τις δηλώσεις που έκαναν οι υπόλοιποι τενίστες για την επιστροφή, αλλά και κατά τη διάρκεια τις προετοιμασίας του, ο Ναδάλ είπε: “Κανείς δεν θα έρθει να πει ότι το παιχνίδι μου είναι καταστροφικό. Θεωρώ ότι αυτά που είπαν δεν έχουν μεγάλη σημασία γιατί είναι λογικό να μην μιλάς αρνητικά για τον συναθλητή σου.”

“Σε έναν ρεαλιστικό κόσμο είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που προπονούμαι. Φυσικά δεν έχω τις προσδοκίες που έχω στο παρελθόν, ειδικά στο ξεκίνημα. Έχει περάσει ένας χρόνος. Ήταν ένα χειρουργείο. Δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για να προπονηθείς σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.”



“Ο ανταγωνισμός είναι διαφορετικός από την προπόνηση. Αλλά όσον αφορά τις προπονήσεις που έκανα με τα υπόλοιπα παιδιά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μπόρεσα να σταθώ ανταγωνιστικά απέναντι στους παίκτες που έπαιξα.”

“Πριν από ένα μήνα δεν ήξερα αν θα είχα την ευκαιρία να έρθω εδώ ή να νιώσω καλά στις προπονήσεις. Πλέον νιώθω έτοιμος να αγωνιστώ. Τι θα συμβεί δεν ξέρω. Δεν γνωρίζω.”

Ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στο Brisbane International τον Ντόμινικ Τιμ, ο οποίος μπήκε στο κυρίως ταμπλό μετά από τις δύο νίκες που σημείωσε στην προκριματική φάση. 

BRISBANE INTERNATIONAL DRAW | DOUBLES | OOP (+8h)

The post Ναδάλ: “Ίσως αυτή είναι η τελευταία μου φορά στην Αυστραλία” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα