Ναδάλ: Με protected ranking στο Australian Open

O Ράφα Ναδάλ αναμένεται να κάνει χρήση του protected ranking για να μπει στο κυρίως ταμπλό του Australian Open του 2024 του πρώτου Grand Slam στην επιστροφή του Ισπανού, κάτι που σημαίνει ότι ο Ναδάλ δεν θα παίξει με wild card. 

Η επίσημη επιστροφή του Ισπανού θα γίνει

στο Brisbane International, εκεί όπου θα επιστρέψει και η Ναόμι Οσάκα. Αυτή τη στιγμή ο Ναδάλ βρίσκεται εκτός του Top-600 κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να μπει στο κυρίως ταμπλό της Μελβούρνης ούτε στα προκριματικά. 

Nadal using protected ranking for the Australian Open so no wild card needed there.

More players using PR in the Men's Singles list there:
Marin Cilic (#21)
Denis Shapovalov (#27)
Milos Raonic (#33)
Soonwoo Kwon (#80)
Jiri Vesely (#94)
And… Attila Balazs (#101).

— José Morgado (@josemorgado) December 4, 2023

Επομένως οι μοναδικοί τρόποι για να μπει στο κυρίως ταμπλό ήταν είτε με protected ranking, είτε με wild card. Σύμφωνα με τους κανόνες της ATP, ένας παίκτης που επιστρέφει από τραυματισμό (χρονικό όριο απουσίας 6 τουλάχιστον μήνες) μπορεί να χρησιμοποιήσει το protected ranking στα πρώτα 12 τουρνουά σε μονά ή διπλά. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το protected ranking εξασφαλίζει seeded θέση στον Ισπανό κάτι που σημαίνει ότι στον 1ο γύρο υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσει παίκτη από την πρώτη 10άδα. 

Εκτός από τον Ναδάλ, στη Μελβούρνη θα αγωνιστούν με protected ranking οι Μάριν Τσίλιτς, Ντένις Σαποβάλοφ, Μίλος Ράονιτς, Σουνγού Κβον, Γίρι Βέσελι και Αττίλα Μπάλατς. 

The post Ναδάλ: Με protected ranking στο Australian Open appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα