Νέο career high για Αλκαράθ που χτυπάει 10αδα

14:21 1/4/2022 - Πηγή: Tennis24

Ακριβώς 12 μήνες πριν, ο Κάρλος Αλκαράθ βρισκόταν εκτός Top100 (Νο133) και λογιζόταν ως απλά ένας πολύ δυνατός και ανερχόμενος τενίστας που μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στο ATP Tour.

Ένα χρόνο αργότερα και λίγο πριν κλείσει τα 19 του χρόνια, ο Ισπανός βρίσκεται μια ανάσα από την είσοδό του στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης και πλέον έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως το επόμενο Νο1 της ATP και μελλοντικός πρωταθλητής σε Grand Slam,

με πολλές προοπτικές να γράψει ιστορία στο παγκόσμιο τένις.

Ο Αλκαράθ που προέρχεται από τον πρώτο του ημιτελικό σε Masters τουρνουά στο Indian Wells, γνωρίζοντας την ήττα στα τρία σετ από τον Ράφαελ Ναδάλ, θα αγωνιστεί στο δεύτερο συνεχόμενο ημιτελικό σε ATP 1000, μετά τη συγκλονιστική νίκη επί του Μιομίρ Κετσμάνοβιτς στον τελευταίο προημιτελικό του Miami Open την Πέμπτη.

Αυτή η νίκη, θα τον ανεβάσει στο Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης που είναι career high ενώ σε περίπτωση νίκης επί του υπερασπιστή του τίτλου, Χούμπερτ Χουρκάτς στον μεταξύ τους ημιτελικό την Παρασκευή (02:00GR) θα ανέβει στο Νο12 του κόσμου.

Αν κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο Masters, ο Αλκαράθ θα σκαρφαλώσει στο Νο11, μόλις 30 πόντους πίσω από τον 10ο της βαθμολογίας Κάμερον Νόρι. Ο αριστερόχειρας Βρετανός θα ντεμπουτάρει για πρώτη φορά στο Top10 την ερχόμενη εβδομάδα.

Είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι ο Αλκαράθ θα μπει στην κορυφαία 10αδα της κατάταξης τις επόμενες εβδομάδες καθώς δεν έχει ιδιαίτερους πόντους να υπερασπιστεί από την περσινή χωμάτινη περίοδο.

Η δυναμική του Αλκαράθ στην βαθμολογία, φαίνεται ακόμα πιο καλά στο Live ATP Race (κατάταξη της τρέχουσας σεζόν) όπου ο Ισπανός βρίσκεται ήδη στην 7η θέση και με πρόκριση στον τελικό ανεβαίνει στο Νο3 ενώ με τίτλο σκαρφαλώνει στη 2η θέση, πίσω μόνο από τον Ράφαελ Ναδάλ.

The post Νέο career high για Αλκαράθ που χτυπάει 10αδα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα