Ντόχα: Εύκολα η Ριμπάκινα στον τελικό (vid)

Την πρόκριση για τον τελικό του Qatar Open πανηγύρισε η Έλενα Ριμπάκινα, νικώντας στα δύο set την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα, μετά από μία ώρα και 31 λεπτά αναμέτρησης στο κεντρικό κορτ της Ντόχα. Εκεί θα συναντήσει την Ίγκα Σφιόντεκ, που προκρίθηκε άκοπα.

Συγκεκριμένα, η No3 του ταμπλό κέρδισε με 6-2, 6-4, έχοντας τον πλήρη έλεγχο στον αγώνα καθ’ όλη τη διάρκειά του. Μέτρησε τρεις άσους και 2 διπλά λάθη, ενώ η Ρωσίδα αντίπαλή της είχε 2 άσους και 2 διπλά

σφάλματα.

Αμφότερες είχαν καλό ποσοστό σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (68%), ενώ η Καζάκα ήταν συνεπής και από το δεύτερο (52%). Αντίθετα η Παβλιουτσένκοβα υστέρησε αρκετά από το δεύτερο, έχοντας μόλις 25% (4/16).

“Κλειδί” για τη νίκη της Ριμπάκινα σήμερα ήταν ότι εκμεταλλεύτηκε 4/6 BP της στο παιχνίδι, ενώ μόνο σε μία περίπτωση επέτρεψε στην αντίπαλή της να τη σπάσει, μετά από 9 διαθέσιμες ευκαιρίες (1/9 BP). Έτσι έφτασε στην 8η σερί νίκη, διεκδικώντας τον back to back τίτλο της μετά το Άμπου Ντάμπι.

Sealed with an ace

Elena Rybakina outlasts Pavlyuchenkova to reach her fourth WTA 1000 final.#QatarTotalEnergiesOpen pic.twitter.com/S6QyYoQAjZ

wta (@WTA) February 16, 2024

Στον τελικό θα την περιμένει η κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, που σήμερα δεν αγωνίστηκε μιας και η Καρολίνα Πλίσκοβα απέσυρε τη συμμετοχή της με ενοχλήσεις στην πλάτη. Αυτός θα είναι ο πρώτος φετινός τελικός για την 22χρονη Πολωνή, και 3ος στη Ντόχα.

QATAR OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (+1h)

The post Ντόχα: Εύκολα η Ριμπάκινα στον τελικό (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα