Τσιτσιπάς: Τα σενάρια που τον αφήνουν εκτός Top-10

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να μην αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα με τις υποχρεώσεις του να ξεκινούν από το 250άρι του Λος Κάμπος που ξεκάνει στις 19/2, ωστόσο η ερχόμενη Δευτέρα μπορεί να τον βρει εκτός πρώτης 10άδας για πρώτη φορά μετά από περίπου 5 χρόνια. 

Ο Νο10 του κόσμου απειλείται από έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων σε Delray Beach Open και Rotterdam Open, από τους Τέιλορ Φριτς, Άλεξ ντε Μινόρ και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο Τσιτσιπάς θα υποχωρήσει από το Top-10 σε περίπτωση που ο Φριτς

κερδίσει τα ξημερώματα του Σαββάτου τον Αυστραλό Ρίνκι Χιτσικάτα (03:00 GR), αλλά και στην περιπτωση που ο ντε Μινόρ κερδίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον προημιτελικό της Παρασκευής του Ρότερνταμ (15:30 GR). 

Ακόμα όμως και να χάσει ο ένας από τους δύο, ο Τσιτσιπάς κινδυνεύει και στην περίπτωση που ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ φτάσει μέχρι τον τελικό του Ρότερνταμ. 

Αυτή τη στιγμή, όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο9 (live ranking) καθώς ο Φριτς υπερασοίζεται τον τίτλο του στο Delray Beach Open. Ο Έλληνας τενίστας έχει για την ώρα 2990 βαθμούς με τον ντε Μινόρ να βρίσκεται 10 βαθμούς πιο πίσω με 2980. Σε περίπτωση νίκη κόντρα στον Ρούμπλεφ θα ξεπεράσει τον Τσιτσιπά ανεβαίνοντας στους 3080 με τον Έλληνα τενίστα να υποχωρεί στο Νο10. 

Από την πλευρά του ο Φριτς έχει αυτή την ώρα 2950 βαθμούς, οι οποίοι θα γίνουν 3000 αν καταφέρει και επικρατήσει του Χιτσικάτα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Όσον αφορά τον Ντιμιτρόφ ο Βούλγαρος έχει 2825 βαθμούς. Σε περίπτωση που φτάσει μέχρι τον τελικό του Ρότερνταμ θα φτάσει τους 3055 βαθμούς αφήνοντας κι αυτός πίσω του τον Τσιτσιπά. 

Από εκεί και πέρα θυμίζουμε ότι ο Τσιτσιπάς μπορεί να υπερασπίζεται τον τίτλο του στο Λος Κάμπος την ερχόμενη εβδομάδα, που σημαίνει ότι έχει να υπερασπιστεί 250 βαθμούς, ωστόσο οι βαθμοί αυτοί θα του αφαιρεθούν τον ερχόμενο Αύγουστο μιας και το 2023 το συγκεκριμένο τουρνουά διεξήχθη τον Αύγουστο και φέτος μεταφέρθηκε τον Φεβρουάριο. 

Στη συνέχεια υπάρχει και το Ακαπούλκο, όπου ούτε εκεί έχει να υπερασπιστεί βαθμούς, ενώ ακολουθούν τα 2 1000άρια σε indian Wells και Miami Open όπου έχει να διεκδικήσει συνολικά 100 βαθμούς, μετά τους πρόωρους αποκλεισμούς την περσινή σεζόν. 

Ο κίνδυνος το να βρεθούν εκτός 10άδας Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς και μάλιστα την ίδια εβδομάδα, είναι μεγάλος, ωστόσο από την άλλη και οι δύο μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στο Top-10 σε WTA και ATP

The post Τσιτσιπάς: Τα σενάρια που τον αφήνουν εκτός Top-10 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα