Ο 16χρονος Μπλαντς που έκανε ντεμπούτο στο Μαϊάμι (vid)

Μπορεί να μην έχει καν νίκη σε επίπεδο Challenger, ωστόσο ο Ντάρβιν Μπλαντς πήρε το βάπτισμα του πυρός στο κορυφαίο επίπεδο του ανδρικού τένις, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στο ATP Tour με wild card που του έδωσαν οι διοργανωτές του Miami Open.

Ο 16χρονος Αμερικανός, Νο1034 στην παγκόσμια κατάταξη, έπαιξε με τον σαφώς πιο έμπειρο Τόμας Μάχατς για τον 1ο γύρο του Μαϊάμι στην πρεμιέρα της Τετάρτης

και έδειξε πολύ καλά στοιχεία, παρά την ήττα με 6-4, 6-2 από τον 23χρονο Τσέχο. Πέτυχε δύο breaks στο σερβίς του Μάχατς και ειδικά στο εναρκτήριο σετ στάθηκε πολύ καλά, έχοντας ευκαιρίες να πάρει το προβάδισμα αφού προηγήθηκε δύο φορές με break.

Welcome to the Tour

16-year-old Darwin Blanch turning heads in his ATP debut at #MiamiOpen pic.twitter.com/QtUPtqJBVP

Tennis TV (@TennisTV) March 20, 2024

Ο αριστερόχειρας Μπλαντς προπονείται στην ακαδημία του Χουάν Κάρλος Φερέρο στην Αλικάντε και έχει αποτελέσει πολλές φορές τον sparring partner του Κάρλος Αλκαράθ κατά την κοινή τους παρουσία στην Ισπανία.

Από τους πρώτους που είχαν διακρίνει το ταλέντο του Μπλαντς ήταν ο Ρικ Μέισι, προπονητής της Σερίνα Γουίλιαμς στα πρώτα της τενιστικά βήματα, παρακολουθώντας τον νεαρό Αμερικανό σε ένα ITF τουρνουά το 2023 στην Αμερική.

“Ο 15χρονος Αμερικανός Ντάρβιν Μπλαντς θα έχει ένα από τα καλύτερα forehands και σερβίς στο ATP Tour στο σύντομο μέλλον. Όλα βασίζονται στην επιστήμη και συνδέονται σωστά από την ηλικία των 6 ετών. Η μυϊκή μνήμη υποβάλλεται σε πλύση εγκεφάλου για βελτιστοποίηση του συγχρονισμού της εκτέλεσης, ώστε να μην έχετε κάποιο τεχνικό ελάττωμα” είχε γράψει ο Μέισι στο Twitter παλιότερα.

American 15 year old Darwin Blanch will have one of the best forehands and serves on the ATP TOUR in the near future. Everything is science based and wired correctly from age 6. The muscle memory is brainwashed to optimize execution in sync so you do not have a technical flaw.

— Rick Macci (@RickMacci) June 8, 2023

Showtime!! One of my all-time favorite students 16 year old Darwin Blanch makes pro debut in Miami pic.twitter.com/I1HkoB9but

— Rick Macci (@RickMacci) March 20, 2024

The post Ο 16χρονος Μπλαντς που έκανε ντεμπούτο στο Μαϊάμι (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα