Ολοκληρώθηκε ο 2ος γύρος στη Θεσσαλονίκη

Με τις αναμετρήσεις της φάσης των “32” στα μονά και της φάσης των “16” στα διπλά ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Τετάρτης στο διεθνές τουρνουά U16 της Tennis Europe που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στα χωμάτινα γήπεδα της Les Raquettes Tennis Academy.

Στην κατηγορία των αγοριών

είχαμε 4 ελληνικές προκρίσεις στον 3ο γύρο με τον Λεωνίδα Χαϊδεμένο να παίρνει την πρόκριση με 4-6, 6-2, 3-1 μετά από την εγκατάλειψη του Νο8 του ταμπλό, Αλέξανδρου Νούσια και πλέον στην επόμενη φάση θα παίξει κόντρα στον Τούρκο και Νο9 του ταμπλό Λέο Οζάν Σεχάν, που με τη σειρά του κέρδισε τον Κωνσταντίνο Καλπαξίδη με 6-1, 6-4. 

Στους “16” πέρασε και ο Σταύρος Ιωαννάτου μετά τη νίκη του απέναντι στον Ιταλό Κρίστοφερ Φερέτι με 6-3, 6-3, με τον Νο16 του ταμπλό να αντιμετωπίζει στον αγώνα της Πέμπτης, τον Βούλγαρο και Νο4 του ταμπλό, Σαμουήλ Πεσέφ, οποίος επικράτησε του Κωνσταντίνου Παπαναστασίου με 6-3, 6-1. 

Θέση για τον 3ο γύρο εξασφάλισαν επίσης ο Αλέξανδρος Αυγέρης, αλλά και ο Άλκης Μιχαλακόπουλος, με τον Νο10 του ταμπλό να επικρατεί του Γεωργιανού Λίο Σβανίντζε με 6-1, 6-1, ενώ ο Νο2 του ταμπλό κέρδισε τον Ελβετό Αλεξάντερ Γκρετ με 6-4, 7-5. 

Στους “16” ο Αυγέρης θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο και Νο7 του ταμπλό, Μάρτιν Μπόνεφ που εξασφάλισε την πρόκριση μετά τη νίκη του απέναντι στον Φίλιππο Μάλλιο με 6-2, 6-0, ενώ ο Μιχαλακόπουλος θα κοντραριστεί με τον Σκοπιανό και Νο13 του ταμπλό, Αλεκσάνταρ Γκρούγιτς που την Τετάρτη επικράτησε του Τούρκου Ταχίρ Ρουζγκάρ Οζκαλαμπί με 6-3, 6-3. 

Στο διπλό είχαμε 4 ελληνικά ζευγάρια που πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά, με τους Αλέξανδρο Αυγέρη και Απόστολο Τζίμκα να κερδίζουν τους Τούρκους Ταχίρ Ρουζγκάρ Οζκαλαμπί και Ντορούκ Ρετσέπ Παλάτς με 6-1, 6-2 με τους Νο6 του ταμπλό να αντιμετωπίζουν στους “8” τους Βούλγαρους (Νο4 του ταμπλό) Μάρτιν Μπόνεφ και Ντιμίταρ Κονάτσιεφ.

Άκοπη πρόκριση για τους Νο1 του ταμπλό Παναγιώτη Γεράσιμο Γραμματικάκη και Άλκη Μιχαλακόπουλο που πέρασαν με walkover μετά την απόσυρση των Κωνσταντίνου Παπαναστασίου και Απόστολου Τουμπανιάρη και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουν τους Αλεξάντρερ Γκρετ (Ελβετία) και Ματέι Ποπόφ (Σκόπια). 

Την πρόκριση, μετά από μια δραματική αναμέτρηση, εξασφάλισαν και οι Κωνσταντίνος Καλπαξίδης και Αλέξανδρος Σιδέρης που κέρδισαν τους Τούρκους και Νο8 του ταμπλό, Μπαρίς Σεζίν και Λέο Οζάν Σεχάν με 3-6, 6-1, 10-7 και στα προημιτελικά της Πέμπτης θα αντιμετωπίσουν τους Ραφαήλ Γακόπουλο και Θησέα Σιδεράκο με τους Νο3 του ταμπλό να κερδίζουν επίσης στο super tie-break, τους Λίο Σβανίντζε (Γεωργία) και Βίνσεντ Σβέντσταμ με 6-4, 5-7, 10-5.

Στην κατηγορία των κοριτσιών είχαμε 5 ελληνικές προκρίσεις στη φάση των “16” με την Κατερίνα Ουσταμπασίδου να κάνει πρεμιέρα κερδίζοντας με 6-1, 6-1 την Αθανασία Τσακίρη, με την Νο1 του ταμπλό να αντιμετωπίζει στη συνέχεια την Νο15 του ταμπλό Αντιγόνη Τσούγκα που παραχώρησε μόλις ένα game στην επιβλητική της νίκη με 6-1, 6-0 κόντρα στην Ρουμάνα Ντέλια Μαρία Ντουμίτρου. 

Στην 16άδα θα βρεθεί και η Κωνσταντίνα Βολονάκη που επικράτησε της Ειρήνης-Ραφαέλα Καναβαράκη με 6-1, 6-2 και στη συνέχεια θα βρει μπροστά της τη Βουλγάρα και Νο8 του ταμπλό, Νικόλ Νούνεβα που με τη σειρά της κέρδισε πολύ δύσκολα την Αναστασία Μπαμπαρούτση με 7-6(2), 6-4. 

Με διπλό bagel έκανε…ποδαρικό η Λυδία Παναγιωτίδου κόντρα στην Γερμανίδα Ζόι Καμαντέλ, με την Νο3 του ταμπλό να αντιμετωπίζει στον επόμενο γύρο την Ουκρανή και Νο14 του ταμπλό, Αναστασία Ιεζέρσκα που την Τετάρτη κέρδισε την Ματθίλδη Μπετιχάβα με 6-4, 6-2. 

Εύκολη νίκη και για την Αιμιλία Πάντου που επικράτησε με 6-1, 6-0 της Σκοπιανής Λίνα Νικολόφσκα με 6-1, 6-0 και στη φάση των “16” θα παίξει με την Δανή Έλα Μίλερ Βίλστρουπ που με τη σειρά της κέρδισε με το ίδιο σκορ (6-0, 6-1) την Ιβάνα Πέτκοβα. 

Στο διπλό των κοριτσιών πραγματοποιήθηκαν δύο παιχνίδια όπου είχαμε μια ελληνική πρόκριση στα ημιτελικά με τις Νο1 του ταμπλό Λυδία Παναγιωτίδου και Χρυσούλα Παρασκευόπουλου να κερδίζουν τις Δανές Κλάρα Μίλερ Βίλτστρουπ και Έλα Μίλερ Βίλστρουπ με 2-6, 6-0, 10-8 με τις Ελληνίδες τενίστριες να παίρνουν την πρόκριση στην 8άδα και μετά από την απόσυρση των Ρουμάνων Ντέλια Μαρία Ντουμίτρου και Ιρίνα Ζαϊτσένο να εξασφαλίζουν μια θέση στα ημιτελικά με walkover. 

The post Ολοκληρώθηκε ο 2ος γύρος στη Θεσσαλονίκη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα