Οριστικό: Ενοποιούνται Premier Padel και World Padel Tour το 2024!

Η είδηση που όλοι περίμεναν επί μήνες στον κόσμο του πάντελ είναι πλέον γεγονός. Η Qatar Sports Investments (QSI), ιδιοκτήτρια του Premier Padel, ήρθε σε συμφωνία με την Damm, ιδιοκτήτρια του World Padel Tour, για την εξαγορά του οργανισμού και κατά συνέπεια την ενοποίηση των δύο σιρκουί σε μία ενιαία διοργάνωση από το νέο έτος. Πρόκειται για μία εξέλιξη που επί μήνες βρισκόταν σε φάση διεργασιών και, παρά τα αρκετά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν, η ολοκλήρωσή

της αποτελεί πλέον μία κομβική στιγμή στην ιστορία του σπορ.

Ουσιαστικά, το νέο Τουρ που θα “γεννηθεί” το 2024 θα αποτελεί μία μετεξέλιξη του Premier Padel, διατηρώντας τη σχετική ταυτότητα, ενώ θα υπάγεται και στην “ομπρέλα” της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάντελ (FIP). Αντιθέτως, το World Padel Tour, το οποίο στηρίζεται και διεξάγεται από το 2013 από την ισπανική ζυθοποιία Damm, θα τερματίσει την ύπαρξή του στο φινάλε του τρέχοντος έτους. Υπογραμμίζεται πως για την QSI, επικεφαλής της οποίας είναι ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, αυτό θα είναι ένα ακόμη μεγάλο άνοιγμα στον κόσμο του αθλητισμού, έπειτα από την εξαγορά της ποδοσφαιρικής Παρί Σεν Ζερμέν πριν μερικά χρόνια.

“Αυτή είναι μία ιστορική στιγμή για το σπορ του πάντελ, βλέποντας τα δύο κορυφαία επαγγελματικά τουρ να ενοποιούνται σε ένα ενιαίο, παγκόσμιο Premier Padel Tour υπό την εξουσία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάντελ, ξεκινώντας από τη νέα χρονιά. Όντας το ταχύτερα αναπτυσσόμενο σπορ στον κόσμο, η QSI είναι περήφανη που βρίσκεται στην καρδιά της εξέλιξης, διαμόρφωσης και ανάπτυξης του επαγγελματικού πάντελ σε όλο τον πλανήτη. Πάντοτε τοποθετούμε τους παίκτες στο επίκεντρο της αποστολής μας, που είναι να μεγαλώσουμε το σπορ παντού. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι ενόψει αυτού του νέου κεφαλαίου”, ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Αλ-Κελαϊφί.

Ο Νασέλ Αλ-Κελαϊφί, επικεφαλής της καταριανής Qatar Sports Investments.

Από την πλευρά του, ο Ντεμέτριο Καρσεγέρ Άρσε, εκτελεστικός διευθυντής της Estrella Damm, ανέφερε πως: “Το World Padel Tour ξεκινά τώρα ένα νέο στάδιο της πορείας του, υπό την καθοδήγηση της QSI, που θα συνεισφέρει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του Τουρ σε διεθνές επίπεδο. Η Damm είναι περήφανη που συνείσφερε στην ανάπτυξη του επαγγελματικού πάντελ, καθιστώντας το World Padel Tour διεθνές σημείο αναφοράς, με πάνω από τέσσερα εκατομμύρια που το ακολουθούσαν. Αυτό βοήθησε το πάντελ να γίνει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο σπορ τα τελευταία χρόνια, με πολύ θετική πρόοδο για το σύνολο της βιομηχανίας του πάντελ”.

Ο Ντεμέτριο Καρσεγέρ Άρσε, εκτελεστικός διευθυντής της ισπανικής Damm.

Επί αυτής της ιστορικής εξέλιξης τοποθετήθηκε και ο Λουίτζι Καράρο, πρόεδρος της FIP, τονίζοντας ότι: “Ως το κυβερνητικό σώμα του πάντελ διεθνώς, είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε την ένωση των δύο σπουδαίων Τουρ σε ένα φανταστικό παγκόσμιου σιρκουί. Η Διεθνής Ομοσπονδία Πάντελ ευχαριστεί την Damm για τη σπουδαία συνεισφορά της στο σπορ του πάντελ μέσω του World Padel Tour, από την ίδρυσή του το 2013. Τώρα κοιτάζουμε προς τα εμπρός και την επόμενη φανταστική φάση της ανάπτυξης και μεγέθυνσης του επαγγελματικού πάντελ υπό το Premier Padel. Αυτό θα ωφελήσει όλη την κοινότητα του πάντελ, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών ομοσπονδιών και -πρωτίστως- των παικτών και της επόμενης γενιάς”.

Ο Λουίτζι Καράρο, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάντελ (FIP).

Σημειώνεται πως η τρέχουσα σεζόν θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά και στα δύο υπάρχοντα Τουρ, όπως ήταν εξ αρχής προγραμματισμένη. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες, τόσο για τη μορφή, τη δομή και το πρόγραμμα που θα έχει το νέο σιρκουί του 2024, όσο και για την ίδια τη συμφωνία εξαγοράς και τα οικονομικά στοιχεία που τη συνοδεύουν.

The post Οριστικό: Ενοποιούνται Premier Padel και World Padel Tour το 2024! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα