Πρεμιέρα με νίκη για τη Σαμπαλένκα στο Μαϊάμι (vids)

Την πρώτη της νίκη στο Miami Open πέτυχε για φέτος η Αρίνα Σαμπαλένκα, που νίκησε εύκολα την Πάουλα Μπαντόσα με 6-4, 6-3, σε διάστημα μίας ώρας και 24 λεπτών, στο βροχερό Grandstand του Μαϊάμι.

Η No2 του κόσμου έλεγξε πλήρως την αναμέτρηση, που καθυστέρησε να ξεκινήσει αρκετές ώρες λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης. Όλο το ημερήσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης, τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες πήγε πίσω, και ο καιρός παραμένει

ασταθής.

Στα του αγώνα, η Λευκορωσίδα τέλειωσε το ματς με 76% περασμένα πρώτα service, και πήρε 77% σε κερδισμένους πόντους πίσω απ’ αυτό (30/39). Ήταν συνεπής από το δεύτερο (58%, 7/12), εκμεταλλεύτηκε 3/8 BP της, και έσωσε τη μοναδική απειλή της Ισπανίδας.

Το πρώτο set ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα ανάμεσα στις δύο τενίστριες, καθώς αμφότερες διατηρούσαν την ακεραιότητα του service τους ως το έκτο game (3-3). Στο αμέσως επόμενο ήρθε το πρώτο break από τη Σαμπαλένκα, που εκμεταλλεύτηκε την πρώτη στιγμή της (4-3).

Μετέπειτα χάρισε μόλις 2 πόντους από το service της για το 5-3, έχασε 2 SP από το service της Μπαντόσα (5-4), αλλά μετά από νέα διπλή ευκαιρία στο 10ο game έκανε το 1-0 (6-4), και έβαλε τις βάσεις για την επικράτησή της.

Στο δεύτερο set και οι 2 πλευρές ξεκίνησαν αλάνθαστες από το service (1-1), όμως δεν άργησε η Σαμπαλένκα να επιβάλει τους ρυθμούς της, καθώς με νέο break και άνετο hold έφτασε στο 3-1. Η Μπαντόσα έχασε BP στο 7ο game για να επιστρέψει στη διεκδίκηση του set (5-3), και στο αμέσως επόμενο η Λευκορωσίδα με διπλό MP έγραψε τον επίλογο (6-3).

Round 3 bound

World No.2 @SabalenkaA picks up the win in straight sets over Badosa.#MiamiOpen pic.twitter.com/CD18tCMmVt

wta (@WTA) March 22, 2024

Στον τρίτο γύρο της WTA 1000 διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την Ανχελίνα Καλίνινα, που είχε νικηφόρα πρεμιέρα στο δεύτερο γύρο απέναντι στην Καρολίν Βοζνιάκι (5-7, 7-5, 6-4). Θυμίζουμε, άλλωστε, πως η Σαμπαλένκα διανύει και δύσκολες μέρες στο Μαϊάμι, καθώς πρόσφατα αυτοκτόνησε ο πρώην σύντροφός της, που βρισκόταν και αυτός εκεί.

Παράλληλα με το ματς ανάμεσα σε Σαμπαλένκα και Μπαντόσα, διεξήχθη και η αναμέτρηση μεταξύ Κόκο Γκοφ και την qualifier από την Αργεντινή, Νάντια Ποντόροσκα. Η Αμερικανίδα επιβλήθηκε εύκολα με 6-1, 6-2 σε 77 λεπτά, και έκλεισε τη θέση της στον τρίτο γύρο.

Moving @CocoGauff drops only 3 games to kick off her #MiamiOpen campaign! pic.twitter.com/JPNDpcbGGk

wta (@WTA) March 22, 2024

MIAMI OPEN WOMEN’S DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-6h)

The post Πρεμιέρα με νίκη για τη Σαμπαλένκα στο Μαϊάμι (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα