“Πριν ένα μήνα δεν μπορούσα να περάσω τη μπάλα απέναντι”

Η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί στον τελικό του BNP Paribas Open, μετά τη σπουδαία και απαιτητική νίκη που πέτυχε στο 2ο ημιτελικό της WTA 1000 διοργάνωσης την Παρασκευή, κόντρα στο Νο3 του κόσμου και πρωταθλήτρια του US Open 2023, Κόκο Γκοφ.

Το μομέντουμ άλλαξε άρδην από τη στιγμή που πάτησε το πόδι της στις ΗΠΑ καθώς η Μαρία Σάκκαρη το

αμέσως προηγούμενο διάστημα, αντιμετώπιζε πολλά αγωνιστικά προβλήματα που επηρέαζαν και την ψυχολογία της.

Η αλλαγή προπονητή, η επιστροφή στην παλιά της ρακέτα αλλά και η επιστροφή της σε ένα μέρος που παραδοσιακά τα πηγαίνει καλά, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο ώστε η 28χρονη Αθηναία να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό των προηγούμενων μηνών.

“Πάντα λέμε ότι στο τένις όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια ημέρα. Πριν ένα μήνα ήμουν στο Αμπού Ντάμπι και δεν μπορούσα να περάσω μια μπάλα πάνω από το φιλέ και τώρα βρίσκομαι σε ένα από τα σπουδαιότερα τουρνουά και θα παίξω σε έναν ακόμη τελικό. Αυτό είναι ένα μάθημα που δείχνει ότι όσο είσαι στο tour θα έχεις κάποιες κακές στιγμές και όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια εβδομάδα”  είπε η Σάκκαρη μετά τη νίκη επί της Γκοφ.

Η Μαρία πήγε στην Αμερική με κακή ψυχολογία, έχοντας τρεις ήττες στους τέσσερις τελευταίους αγώνες που είχε δώσει στο tour όμως μεταμορφώθηκε στο Indian Wells και είναι η πρώτη φορά που πέτυχε πέντε σερί νίκες, μετά τον τίτλο στη Γουαδαλαχάρα τομ περασμένο Σεπτέμβριο.

“Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο ματς. Πολλά πράγματα συνέβησαν σήμερα. Διακοπές λόγω βροχής, το δεύτερο σετ θα μπορούσε να εξελιχθεί διαφορετικά. Σκεφτόμουν πολύ το να κλείσω το ματς κι αυτό με τρόμαξε. Δεν με βοήθησε καθόλου. Ήμουν πολύ νευρική. Όμως, είμαι πολύ υπερήφανη για τον εαυτό μου που διατήρησα τη ψυχραιμία μου και πάλεψα σκληρά στο 3ο σετ” πρόσθεσε η Σάκκαρη η οποία προηγήθηκε 5-2 games στο 2ο σετ, έχασε τρία match points, δέχθηκε την ισοφάριση στα σετ αλλά μπήκε ανεπηρέαστη στο καθοριστικό σετ, ολοκληρώνοντας τη σπουδαία νίκη μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά.

Στον τελικό της Κυριακής (20:00GR), η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ίγκα Σφιόντεκ που έκανε περίπατο στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στην Μάρτα Κόστιγιουκ. Σάκκαρη και Σφιόντεκ θα αναμετρηθούν για 6η φορά, με την Ελληνίδα τενίστρια να προηγείται 3-2 στις νίκες.

Αν η Σάκκαρη καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο στο Indian Wells, από το Νο9 του κόσμου θα βρεθεί στην 6η θέση της WTA Rankings!

A message from your two-time finalist @mariasakkari | #IndianWells | #TennisParadise pic.twitter.com/UNQDWXdfQR

BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN) March 16, 2024

WTA BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-10h)

The post “Πριν ένα μήνα δεν μπορούσα να περάσω τη μπάλα απέναντι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα