Σαν σήμερα: Το ιστορικό Golden Slam της Γκραφ (vid)

Σάββατο 1η Οκτωβρίου 1988, η ημέρα που πραγματοποιήθηκε ο τελικός του τένις στο γυναικείο ταμπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ (Ν. Κορέα), ο οποίος έμελλε να είναι και ένας από τους ιστορικούς στην ιστορία του αθλήματος. 

Η Στέφι Γκραφ αντιμετωπίζει την Γκαμπριέλα Σαμπατίνι, με την σπουδαία παίκτρια από την Αργεντινή να είναι ουσιαστικά τα τελευταίο εμπόδιο για την Γκραφ προκειμένου να φτάσει σε ένα θρυλικό επίτευγμα που κανείς

(άνδρες-γυναίκες σε μονό) δεν κατάφερε να κάνει μέχρι σήμερα. 

Η Γκραφ πήγε στον τελικό της Σεούλ έχοντας κατακτήσει μέσα στην ίδια χρονιά και τα 4 Grand Slams, έχοντα δηλαδή σημειώσει το Calendar Slam. Αυτό που της απέμενε ήταν να φτάσει και στο χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων της Σεούλ για να συμπληρώσει μια τέλεια σεζόν. 

Η Γερμανίδα θα κερδίσει σε εκείνον το τελικό την Σαμπατίνι με 6-3, 6-3 ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου σημειώνοντας ένα κατόρθωμα που θα παρέμενε στην ιστορία ως “Golden Slam” (4 Grand Slams + χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες) ένας όρος ο οποίος επινοήθηκε ειδικά για να καθορίσει αυτό το μοναδικό επίτευγμα. 

Έκτοτε, κανείς δεν έχει μπορέσει να κάνει κάτι ανάλογο (σε μία σεζόν), αν και αρκετοί ήταν εκείνοι που πλησίασαν με τελευταίο τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2021 όπου μετά από τις κατακτήσεις σε Australian Open, Roland Garros και Wimbledon έφτασε μέχρι τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο γνωρίζοντας την ήττα από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ενώ στη συνέχεια ηττήθηκε και στον τελικό του US Open, από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, χάνοντας την ευκαιρία και για το Calendar Slam

The post Σαν σήμερα: Το ιστορικό Golden Slam της Γκραφ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα